hur man köper en begagnad bil från en privat säljare

hur man köper en begagnad bil från en privat säljare

När du köper en begagnad bil, kanske du vill överväga söker en privat säljare i stället för en etablerad återförsäljare. Individer som vill sälja en begagnad kort är mindre benägna att tillämpa högt tryck försäljning taktik, och kan vara villiga att skära en mer rättvis affär. Å andra sidan, privata säljare är mindre benägna att erbjuda garantier och planer service. När du köper bilen, du är fast med redan existerande problem. Se till att du vet vad du ska leta efter innan de köper en begagnad bil från en privat säljare

Du behöver:
internet.
Din kreditvärdighet.


1.
Kontrollera Blue Book värde för den begagnade bil du vill köpa (se Resurser). Det bör ge dig en känsla av hur mycket fordonet är värd baserad på märke, modell och år. En begagnad bil kommer troligen att erbjudas till något mindre än Blue Book värde.
2.
Jämför säljarens utgångspriset med priser för liknande fordon i ditt område med hjälp av Craigslist eller liknande webbplats . Är säljaren erbjuder ett jämförbart pris? Om priset är betydligt lägre, förhöra sig om eventuella problem med fordonet.
3.
fråga ägaren om bilens historia. Har det blivit reparerad efter en olycka? Hur länge har han eller hon ägde bilen? Varför är det fordon som säljs? Vart har bilen huvudsakligen körts (stad, motorväg, off-road)? Ägaren bör vara öppna och uppriktiga om sådana frågor, och inte ge undvikande eller intetsägande svar.
4.
Ger bilen en grundlig okulärbesiktning. Leta efter läckande vätskor, slitna däck och tecken på rost eller olycksfall skador. Kontrollera VIN-nummer (finns på instrumentbrädan och på insidan av dörrarna) se till att de är desamma. Om de inte kan bilen har blivit stulna. Undersöka bilen för tecken på att ägaren kan vara att försöka dölja skador, t. ex. en ny lack eller uppenbar arbete på kroppen.
5.
Ta bilen på en provtur. Granska dess styrning, acceleration och köregenskaper. Lyssna efter någon knackar i motorn, rosslande ljud eller liknande tecken på ångest. När du är klar med disken, ge det en annan sammanfattning gång över att leta efter läckande vätskor eller liknande problem.
6.
Har bilen undersökas av en professionell mekaniker. Ring din lokala återförsäljare och be dem att ta en titt, eller rådgöra med en certifierad mekaniker i ditt område för att ge bilen en inspektion. Mekanikern skall vara objektiva och neutrala, kommit överens om av både köparen och säljaren. Har mekanikern ge en skriftlig uppskattning av eventuella förväntade reparationer, med kopior för både dig och säljaren.
7.
Kontakta en Credit Union eller ansedda bank och be att inrätta ett lån eller en bankväxel. Även om du har pengar att betala för bilen på framsidan, är det bättre att använda en bankväxel. På så sätt kan du stoppa överföringen av medel om bilen visar sig vara stulen.
8.
Utarbeta en skriftlig köpebrevet för säljaren att skriva under den sista transaktionen. Dokumentet bör omfatta alla på säljarens kontaktuppgifter-namn, adress och telefonnummer-tillsammans med fabrikat, modell, licensnummer och VIN-nummer på bilen
9
. . Se till att du får den rosa slip och registrering av säljaren. En legitim bil ägaren kommer att ha några problem att lämna över dessa material gång försäljningen är klar. Din bank eller kredit unionen kan kräva ytterligare pappersarbete.

Tips och varningar


 • När du köper en begagnad bil från en privat säljare, kontrollera om några engångsposter ingår , som ett reservdäck, däck jack eller batterikablar. Om de inte är, betyder detta inte nödvändigtvis utesluter en försäljning, men du bör budgeten lite extra pengar för att köpa dessa poster när du har köpt bilen.
 • Om något om försäljningen gör dig obekväm , promenad. Du behöver inte förklara dig till säljaren och du behöver inte en annan orsak än inte känner just om det. En annan bil kommer längs snart nog.


 • Relaterade artiklar


  hur man förhandlar med begagnade bilhandlare
  hur man köper en hyrbil
  Hur finansiering av en bil fungerar?
  om Honda fordon
  Fakta om Volvo Personvagnar
  om begagnad bil värden
  hur man köper en begagnad bil i det dåliga ekonomin
  Hur får man en skattereduktion för en energisnål bil
  bygga en Ford Mustang
  hur man köper en begagnad bil