hur du returnerar en begagnad bil

hur du returnerar en begagnad bil

Så du har köpt en begagnad bil, och det visade sig vara en citron. Vad händer nu? Vissa bilaffärer, används bilförsäljare och privata köpare kommer att tillåta dig att återvända din begagnade bil på vissa villkor. Dina rättigheter variera avsevärt beroende på vilken status du har köpt bilen i, och dina begränsningar och juridiska rättigheter ska offentliggöras och undertecknas vid tiden för köpet

Du behöver:.
Tecknat kontrakt med retur policyUsed bil.


1.
Ta reda på vad din statens citron lagar. Varje stat har sina egna regler för "citron lagar" som ger rättigheter för en köpare som kan ha köpt en bil som är skadad. Du måste kontakta justitieministerns kontor i ditt tillstånd, eller besök Attorney General hemsida för att ta reda på om citron lagen är i kraft under ditt köp.
2.
Granska tillbaka politik och avtal. Du måste bekräfta att du har rätt att returnera bilen. Kontrollera att du har alla papper i din ägo för att fortsätta med retur.
3.
Se till att fordonet är i sitt ursprungliga skick. Även små repor, bucklor eller fel som du orsakat sedan köpet kan hindra dig från att komma tillbaka bilen. Kontrollera bilen ordentligt för att se det fortfarande i samma skick som du köpte den.
4.
Gör kopior av ditt kontrakt. Gör alla kopior av pappersarbete och kontrakt undertecknas vid tiden för köpet. Du kommer att behöva ta exemplar tillbaka till återförsäljare, återförsäljare eller någon från vilken du köpte bilen.
5.
Kontakta personen som du köpte bilen. Förklara att du inte är nöjd med bilen, och du vill att de ska infria sina begagnad bil återvändande diskuterats under ditt köp. Ställ in en tid för återkomst.
6.
Ta bilen tillbaka till säljaren. Ta alla ursprungliga pappersarbete klar under transaktionen och ditt försäkringsbolag kort, och köra bilen tillbaka till säljaren.
7.
Skriv i uppsägning. Du måste ange kontaktinformation och se över alla detaljer på bilen köpet inställda kontrakt. Detta bör man ange alla detaljer i köpet och tillbaka, och förklara att du inte längre är ansvarig enligt köpeavtalet.

Tips och varningar


 • Om återförsäljaren vägrar att ta emot bilen inom tidsramen för sin begagnade bil politik, kontaktar en advokat. Lära sig så mycket om givarens eller återförsäljare meritlista innan ett juridiskt bindande avtal
 • Vissa återförsäljare kan kräva att du betalar en utsättning avgift, vara beredd att betala skatter och avgifter för returen. Rädda dig själv från den avkastning genom att ta bilen till en certifierad mekaniker för en inspektion innan du köper bilen. Om säljaren ljög om bilens skick så att du skulle köpa bilen, kontakta en advokat.


 • Relaterade artiklar


  Hur kbb.com värde begagnade bilar?
  hur man köper en bil med dåliga krediter
  hur man får ett bra pris på en ny bil utan ansikte mot ansikte köpslående
  hur man kvalificera sig för en dålig kredit bil lån
  om nya bil recensioner
  om att köpa och sälja bilar på nätet
  hur man för att fastställa ägandekostnaden för en ny bil
  köpa kontra leasing en ny bil
  om bilauktioner
  Hur får man en gratis rapport fordon historia utan kreditkort