hur man överför en bil titel

hur man överför en bil titel

Nyligen hade jag tillfälle att överföra en bil titel till min ex-fru. Åtgärderna bygger på Floridas lag, men jag är säker på att alla stater är ganska lika. Naturligtvis att följa lagarna i den stat där transaktionen äger rum

Du behöver:. .
Din ursprungliga (inte en kopia) intyg om titel
Alla panträtt på den släppta fordonet (i.
E.
, betala av dina lån).
Namn och adress på köparen (eller gåva mottagare).
Den nuvarande mätarställning.
Försäljningspriset (eller ordet "gåva").
Tidpunkten för överlåtelsen.


1.
Se till att alla panträtt på ditt fordon har släppts. Vanligtvis innebär det bara betala av dina lån, då banken kommer att skicka dig ett brev om övergång, och DMV skickar titeln.
2.
Nära botten av titel bör det finnas en sektion som heter "överlåtelse genom säljaren. " Ange kundens namn och adress, som det visas på deras körkort. Ange försäljningspriset, eller "Gift" om den är en gåva. Skriv in din nuvarande mätarställningen. Du kanske måste markera en ruta för att säga att det är den faktiska körsträcka, till skillnad från de fall där vägmätaren "välte. " Du kanske måste kontrollera om vägmätare har 5 eller 6 siffror. Ange datum som säljs. Gå och skriv ditt namn. En del av denna information måste kopieras på baksidan.
3.
Gör en kopia av båda sidorna av titeln. Ge den till köparen personligen eller i rekommenderat brev. De kommer att behöva skriva och skriva sitt namn där så anges, och ta den till sin DMV eller avdelning kontor (vanligen inom 30 dagar), som kommer att utföra transaktionen. Säljaren behöver inte vara närvarande för transaktionen. Köparen kommer troligen att få betala en liten avgift för överföring av titeln. Det kan också finnas skattefrågor för köparen och /eller säljare. Båda ska följa lagar statlig skatt, söker råd från en CPA som behövs. Köparens titel kontor kommer att skicka en ny kopia av titeln till honom /henne, med titel helt i hans /hennes namn.
4.
Jag föreslår att ha kontakt med köparen förrän han /hon får en kopia av titeln i hans /hennes namn, och hela transaktionen är klar. De kommer sannolikt vill ha den här från dig också, bara i fall något går fel.

Tips och varningar


 • Omfattande information finns online på webbplatsen för ditt statens DMV och /eller avdelning kontor. Blanketter kan också hämtas från dessa platser om så behövs.


 • Relaterade artiklar


  hur man får det bästa erbjudandet på en ny bil
  hur man kan jämföra ett fordon köp kontra ett leasingavtal
  hur man sparar pengar på en ny bil
  hur man köper en begagnad bil
  hur man kvalificera sig för en dålig kredit bil lån
  hur man läser nya bil fönster stickers
  Hur börjar ett nytt arbete miljöbilspremien?
  hur man köper skrotbilar
  hur man köper en begagnad bil i det dåliga ekonomin
  hur platsen en dålig begagnad bil