hur man köper en begagnad bil

hur man köper en begagnad bil

Att köpa en begagnad bil kan vara ett stort steg i många människors liv eftersom det ofta deras första bil är "pre-owned. " Få det rätt första gången kommer att skapa förutsättningarna för bra bil att köpa upplevelser i framtiden.

Du behöver:
Kelly Blue Book
. Körkort och försäkring.


1.
Få alla fakta om bilen föreskrifter i ditt tillstånd genom att besöka DMV webbplats eller ringer ett samtal. Du kommer att behöva köpa taggar, betala för en titel överföring, och i vissa stater din bil kommer att behöva passera vissa inspektioner och eventuellt kommer du att få betala en skatt. Hitta den totala kostnaden så att du kan planera din budget.
2.
Även uppskatta dina gaskostnaderna med tanke på hur ofta du kör. Din försäkring kostar beror på vilken typ av bil du har. Titta på nätet för att få övre och nedre uppskattningar för din försäkring börda också.
3.
Titta igenom klassificerats för bra erbjudanden på begagnade bilar. Försök att hitta bilar som är högst 15 år gammal och få bra gas körsträcka. Du kan räkna gasen körsträcka genom att ta en provtur och jämföra bränsle mätaren till vägmätare. Alternativt kan du forskning särskilt märken och modeller på nätet.
4.
Om en bil är ganska slog upp eller har haft en hel del kropp arbete, överväga att få en Carfax rapport så ni vet vad du får in. Förhandla att säljaren betalar för detta.
5.
Ta bilen på en provtur i olika trafikförhållanden. Kör långsamt i grannskapet, och snabb på huvudvägarna så att du känner hur den hanterar. Kontrollera lamporna, blinkers, torkare, AC, värmare, radio och dörrlås. Kontrollera också att se om speglarna och stolen kan göras enkelt. Håll alltid dina öron och näsa öppna för roliga ljud och dofter det gör när man kör den.
6.
Om du under tryck, inte köpa bilen samma dag du testa det. Ta en dag att tänka på olika bilar du provkörde. Kontrollera frågar priser mot Kelly Blue Book värden. Ta hänsyn till eventuella fel och titta på nätet för reparation uppskattningar. Om du har en begagnad bil kunniga vänner eller familjemedlemmar, få deras synpunkter.
7.
erbjuda ett pris något under vad du tycker är rättvist. Försök att förhandla att säljaren betala för vissa saker, som titeln övergångssumman eller inspektion. Om säljaren inte backa från ett orimligt högt pris, tacka honom för hans tid och gå vidare till en annan bil. Ha alltid dina valmöjligheter så att du har förhandlingar hävstångseffekt.


Relaterade artiklar


Hur fungerar en begagnad bil fungerar auktionen?
hur man hittar en begagnad hybridbil
hur man köper skrotbilar
Hur börjar ett nytt arbete miljöbilspremien?
Hur fungerar en bil kvarstad?
om nya bil recensioner
hur man bygger en Jeep Wrangler
hur man köper en bra begagnad bil på auktion
hur man kan jämföra begagnad bil garantier
hur man köper en bil som passar dig