frågor för att köpa en begagnad bil

frågor för att köpa en begagnad bil

När du köper en ny bil, har du massor av frågor att överväga. Aldrig rädd för att fråga säljaren något du tänker på, du vill vara helt säker på om bilen innan du köper den. Innan du börjar din sökning, ta dig tid att bestämma vad bilen kommer att tjäna --- ta sig runt stan eller pendling till arbete, till exempel.

Återförsäljning och Trade-I

Om du planerar att köpa en bil bara att vända och sälja den på kort tid, kontrollera hur väl märke och modell på bilen du tänker köpa behåller sitt värde. Vissa bilar droppe tusentals dollar så fort de lämnar partiet.

Storlek

Kontrollera att bilen har tillräckligt med utrymme för dina ändamål. Trunk och baksäte rymden utgör allvarliga problem --- speciellt om du har barn. De kan behöva utrymme för sportutrustning, skolprojekt och vänner rida. En liten tvådörrars coupe kommer förmodligen inte göra ett bra val för dig i detta fall. Men om det bara är du och du behöver bara ta sig till och från arbetet, får de två-dörrars Coupe vara perfekt.

Pris

Forskning och komma med ett prisintervall innan du tittar på bilar. När du har din möjliga kostnad i åtanke kommer din sökning smal snabbt. Om du hittar något lite av din prisklass, försöka pruta med säljaren. Ibland kommer fungerar, ibland won't --- men det är åtminstone värt ett försök.

Miltal

Fråga hur många miles finns på bilen. Om bilen har överskridit den allmänna standarden på 12. 000 miles per år, kanske du vill söka någon annanstans. Ju högre miles, ju fler problem du kan stöta på. Fråga också vilken typ av gas körsträcka bilen blir (både motorväg och stad). Slutligen, om bilen har nästan 100. 000 miles, kom ihåg att du måste betala för alla de 100. 000-mil underhåll

Säkerhet

Gör alltid säkerheten ett problem. Frågar om bilens funktioner i denna arena. Till exempel fråga sig om det har krockkuddar i både fram-och baksäten, bromsar låsningsfria och alla andra säkerhetsfunktioner du tycker är viktiga. Om det har krockkuddar, även fråga sig om de någonsin har löst ut eller om de underlät att distribuera.

Garanti

Fråga vilken typ av garanti bilen fortfarande har, om något. Köper från en privat ägare innebär att du bara kan ha det som återstår av fabriksgarantin. Ingen garanti innebär att du kommer vara fast med alla reparationer räkningar.

Service Records

Fråga ägaren för hela tjänsten poster på bilen --- en bra indikator på hur väl hon har tagit hand om bilen . En ägare som inte har hållit bra poster kan inte ha tagit väldigt väl hand om bilen. Även om bilen var i någon form av olycka, ni vet från bokföringen. Om posterna saknas, fråga om några olyckor där bilen har varit inblandad.

Orsak till salu

Viktigast av allt, be säljaren varför han säljer. Han kommer sannolikt att ge ett legitimt skäl, men vad han säger ska du hjälpa dig tips på om du ska köpa bilen. Han kan sälja det eftersom det har en hel del problem, använd din intuition. Om möjligt, ta med en vän med för att fråga henne åsikt om huruvida du ska köpa bilen.


Relaterade artiklar


hur man kan räkna Missouri moms på en bil
ny bil leasing information
hur du importerar nya bilar
2002 chevy lavin fakta
Chevrolet stadsjeepar och lastbilar
hur man ska finansiera en bil i Kanada
hur att skydda sig mot vägmätaren bedrägeri
hur du returnerar en helt ny bil
hur man köper en militär lastbil
hur man kan jämföra fordonssäkerhet