hur man skyddar en bil garanti

hur man skyddar en bil garanti

En bil garanti betalar för säkerställda reparationer av ditt fordon vid behov. Nya bilar levereras med ett tillverkarens garanti, som ges av tillverkaren av fordonet och är bra på alla samma-make återförsäljare. Eftermarknaden garantier kan användas på alla deltagande bensinstation. Två typer av garantier finns: Powertrain och stötfångare till stötfångare. Varken garanti täcker slit-och-tår objekt, men en Powertrain omfattar de viktigaste komponenterna i motor och växellåda. En stötfångare till stötfångare garantin täcker precis allt som inte kräver underhåll. . Oavsett vilken du har, skydda det begränsa dina framtida reparation ansvar
1.
Läs igenom din garanti kontraktet ordentligt. Vissa skiljer sig något, men de flesta kräver att du underhålla ditt fordon på rätt sätt. Att ta reda på vad som omfattas kan förhindra förväxling. Nybilsgaranti information detaljerad hela din instruktionsbok, och om du har köpt en förlängd garanti, är de detaljer som finns i ditt kontrakt.
2.
Hämta ett exemplar av din instruktionsbok om du har inte en (se Resurser). De flesta tillverkare (men inte alla) erbjuder en online-version av en instruktionsbok. Granska rekommenderade trafikplanen för ditt fordon om du har en garanti från tillverkaren.
3.
Service ditt fordon som rekommenderas i avtalet eller bruksanvisningen. Du kan också ringa en samma-göra återförsäljaravtalet att fråga om servicebehov om du inte kan nå din instruktionsbok. Du behöver inte gå till en ny bil återförsäljare för service om inte din garanti endast ges av eller funktionsduglig vid återförsäljare som du köpte bilen eller garanti.
4.
Håll kvitton om allt underhåll service. Detta inkluderar byte av olja, rotationer däck, bälte ersättning och inspektioner. Reparation eventuella rekommenderade underhåll objekt. Inte göra det kan potentiellt orsaka skada på andra delar i bilen.
5.
Skapa en fil eller mapp att hålla reda på reparationer. Du kan behöva det om du måste använda din garanti. Om du har en eftermarknad garanti har företaget troligen en representant som kommer att komma ut för att inspektera din bil. Om det verkar som du inte behålla det och du är på fel kan ditt påstående avvisas.

tips och varningar


 • Ring din garanti företag med några frågor. Gör inga gissningar eller antaganden när det kommer till garantin.
 • Se till att du använder en betrodd mekaniker med ett gott rykte om inte service på generalagenten. Eftersom en förlängd garanti täcker inte reparationer orsakade av din försummelse, se till att din butik omfattar alla misstag eller problem som uppstår från deras misstag. Till exempel, om din mekaniker glömde att tillägga olja under ett oljebyte och din motor upphör som följd, kommer ditt företag vända denna reparation ner.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan jämföra effektiviteten gas körsträcka
  de bästa sätten att köpa begagnade bilar
  förteckning över 7 personbilar
  den mest sålda bilar i Indien
  1999 Mitsubishi Montero konsumenten auto information
  hur man kan jämföra nya SUV: ar
  hur man hittar information på en bil kvarstad
  hur man köper en ny bil i Frankrike
  tips på att förhandla fram en ny bil
  skillnaden mellan en flotta bil & en hyrbil