hur du importerar japanska bilar

hur du importerar japanska bilar

Fordonet inköpsprocessen kan bli en tid fylld av spänning och förväntan. Förutseende ökar när fordonet måste transporteras direkt från en avlägsen plats. Fordonet importkraven är starkt påverkade av omorganisationen av tullförfarandena efter 11 september 2001. Den dokumentation som krävs för att framgångsrikt importera ett fordon till USA från Japan kräver detaljerad information om alla delar av en transaktion. Köparen och exportören del av ansvaret för att undanröja eventuella förseningar i transporten processen.

Du behöver:
Telefon
. Dator med Internetuppkoppling.


1.
Hitta en certifierad japanska auto återförsäljare eller en inhemsk japansk auto auktion service. Titta efter information om dessa företag på ett flertal import-export webbplatser bilindustrin. Eller besök ditt lokala bibliotek för specifika affärsbehov kataloger. Forskning en organisation genom att kontakta Konsumentverket frågor Center of Japan (www. kokusen. go. jp /ncac_index_e. html).
2.
Slutföra en proformafaktura för tullen. En säljare kan generera denna faktura och faxa det till dig innan försäljningen av fordonet. Detta dokument ska visa fordonens specifikationer och detaljerad information om transaktionen. Du måste skriva under detta formulär och faxa det tillbaka till avsändaren.
3.
Köp din bil med hjälp av en banköverföring. De föredragna import-export betalningssätt är banköverföring transaktion. Du kan använda en direkt överföring av medel från ett befintligt bankkonto. Du kan bli ombedd att skicka en liten insättning innan fordonet är lastat för sjöfarten. Balansen kan begäras efter att du fått en postenkät paket innehållande transporten dokument för fordonet.
4.
Ship fordonet. Återförsäljaren /auktion tjänsten kommer att placera bilen på kommersiella fartyg för leverans till din ort. Denna process kallas för en FOB eller fritt ombord och representerar uppfyllandet av avsändarens skyldighet per den tidigare genererade fakturan. Avsändaren skickar då ett paket med posten innehållande fordonet pappersarbete och alla handlingar som hänför sig till försäljning.
5.
Betala respektive importtullar som krävs för frisläppande av fordonet från tullen. Som av 2010, är en plikt betalas för bilar som importeras till USA 2,5 procent av fordonets inköpspris.
6.
Fyll DOT form HS-7 och EPA form 3520-1 till kontrollera att USA utsläppsnormer. Dessa blanketter skall medfölja transaktionen fakturan och fordon dokumentation och kommer att utvärderas av tulltjänstemän. Informationen kommer att kontrolleras i fordonet införselorten. Ministeriet för jordbruk anges att landningsstället på alla fordon som importeras till landet är fria från smuts och skräp. Arrangemang för rengöring eller borttagning av skräp bör göras innan leverans.
7.
Hyr en speditör för att hantera anhalten /tullens krav. Kontaktuppgifter till speditören kan hittas på Internet eller i den lokala telefonkatalogen.
8.
Registrera fordonet med din lokala Vehicle Licensing kontor. Dessa platser kan hittas via hemsida eller i den lokala telefonkatalogen. Den dokumentation som genereras av den första försäljningen tillsammans med tullen information kan behövas för en lyckad registrering.


Relaterade artiklar


vad är en doc avgift när man köper en bil?
2008 Dodge Avenger minns
bilköp checklista
skillnaden mellan en flotta bil & en hyrbil
hur man kan jämföra används autos
bidrag för handikappade skåpbilar
hur vill du köpa en lyxig begagnad bil till salu i Florida
ny bil shoppingtips
hur man köper en ny bil på Internet med betalkort
Hur jämför jag 1991 Mercedes Benz 300 och 350 modeller?