Hur vet jag det år av ett fordon genom VIN?

Hur vet jag det år av ett fordon genom VIN?

Varje bil som produceras har en separat och unikt nummer identifiering av fordon, eller Vin. VIN är i huvudsak tillverkarens serienummer. Varje tecken i VIN har betydelse och är enkel att avkoda

VIN Plats

Biltillverkare kan tillämpa en VIN i varierande platser. En VIN kan vara placerade på rattstången, på instrumentbrädan nära vindrutan på förarsidan dörren eller på en annan plats. Om det behövs, konsultera instruktionsboken för lokalisering av din VIN.

Avkodning VIN

Alla Vins har samma sekvens. De tre första tecknen representerar världens tillverkarens eller WMI. Detta följs av fem karaktärer som identifiera fordonet Beskrivning avsnitt, eller VDS. Nästa tecken står för VIN Noggrannhet Check. Slutligen innehåller Vehicle Identification avsnitt åtta tecken.

Bestämma året

tillverkningsåret visas i Vehicle Identification avsnitt. Det första tecknet i detta avsnitt och 10 totalt, anger året och anges med en bokstav eller siffror. År av biltillverkning börjar 1 september och löper genom 31 augusti. Till exempel, om ett fordon har producerats i oktober 202C tillverkningsåret kommer vara 2010. Webbplatsen angelfire. com presenterar en komplett lista över årets koder.


Relaterade artiklar


2009 Chevrolet Camaro information
hur att köpa en bil till ett lågt pris
hur man beräknar mina månatliga långfristiga lånet bil
hur man köper en begagnad Range Rover
hur man köper en hybridmotor
hur du exporterar en begagnad bil i Indien
hur man hittar en lastbil 1950-1970 chevy pickup
lista över olika typer av bilar
taurus överföringsproblem
vad är skillnaden mellan en BMW 750 och en BMW 760?