vanliga problem med Chevy Cobalt

vanliga problem med Chevy Cobalt

Chevrolet introducerade Cobalt under 2005 för att ersätta sin Cavalier modell i subcompact kategorin. Under de kommande fem åren av produktion mellan 2005 och 2009 de flesta klagomål om Chevy Cobalt operation anses dess misslyckande servostyrning. Problemet var så betydande bland Cobalt ägarna att National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) inlett en undersökning och General Motors (GM) därefter utfärdat ett återkallande.

Hur Servostyrning fungerar

Servostyrning, mer korrekt att kalla Power Assist styrning gör att föraren kan utöva ett minimum av ansträngning för att producera ett maximalt belopp på inflytande över styrningen av ett tungt fordon. Servostyrning är baserad på hydraulvätska system som överför rörelse från ratten till styrväxel som styr riktningen på däcken bistå med vikten på bilen. Tänk på gamla filmer där förarna skulle vända deras ratten flera gånger för att verkställa en sväng. I moderna servostyrning drivs bilar bara ett kvarts varv på ratten är nödvändig för att vända ett hörn.

NHTSA Defekt Utredning # PE10005 Sammanfattning

I mars 2010 General Motors inledde ett återkallande av alla Chevrolet Cobalt årsmodeller 2005 till 2009 för Power Assist styrning misslyckande. Om den elektroniska servostyrningen (EPS) misslyckas under körning får föraren har svårt att styra fordonet. NHTSA Office defekta Undersökningar identifierade 36 av 81 rapporterade skador av GM där EPS fel kan definitivt anspråk på som orsak. GM rapporterar att servostyrning misslyckande skulle vara mest anmärkningsvärda vid 15 mph eller mindre och vid hastigheter högre än 30 mph föraren skulle märka liten eller ingen skillnad som kunde orsaka förlust av kontrollen över fordonet.

Vad som händer under Servostyrning Underlåtenhet

När servostyrning misslyckas förare ofta beskriver bilen som blir tung. Bilen blir trög och det tar en större ansträngning att vända. Servostyrning fel kan också resultera i en shimmy effekt där däcken känns som om de skakar. Bilen kan vara svårt att upprätthålla en rak kurs eller ryck hårt åt höger eller vänster.

Recall Reparation

Människor som har rapporterat EPS fel i Chevy Cobalt, som visas med antingen en indikatorlampa eller ett akustiskt kanten, även rapportera att EPS tillbaka till normalt läge när bilen hade stängas av och startas. GM minns rekommenderar en fullständigt byta ut elektroniska Power Assist-motor.


Relaterade artiklar


florida lagar om auto inköp
hur man köper en begagnad bil i Maryland
hur man kan jämföra sedaner
suv Comparison Guide
hur man hittar en begagnad lastbil till salu
bilköp checklista
hur man köper används Porschar
specifikationerna för en 2001 Honda Prelude sh
hur man kan kontrollera en Chevy’s VIN-nummer
hur man ska värdera nya bilar