typer av bilrutor

typer av bilrutor

När shopping för en bil, är det lätt att fokusera på klockor och visselpipor och förbise vissa av det väsentliga, liksom fönster typer, som kan betyda mycket till den dag till dag funktionalitet på din bil. Överväganden som om du bilpool regelbundet, har barn eller husdjur, sysslar med säkerhet eller park i hög skräp områden (som byggarbetsplatser) spelar alla en viktig roll i den typ av fönster du vill att din nya bil ska ha.

Manuell Windows

Manual roll-up fönster är en gammal stand-by som många minns med som barn. Även manuell fönster är inte populärt alternativ i dagens bilmarknaden, har de blivit mer tillförlitliga och mindre jobbigt att rulla än tidigare stilar. De har också fördelar jämfört med elfönsterhissar: när bilen är avstängd eller död, så är en kraft fönster. Detta är inte fallet med manuell rullar. Manuell fönstren undviker också några av de faror för fönsterhissarna: husdjur och små barn kan inte snabbt stänga ett fönster med en rulle. Om du brukar tillbringa tid i bilen av vägen eller om du vagn husdjur och barn regelbundet kan manuell fönster vara det bästa alternativet.

Power Windows

elektriska fönsterhissarna de mer populära av de två vanligaste typerna och vanligtvis kommer som standard på nyare fordon. Elektriska fönsterhissar rullas upp och ner genom en automatisk motor som kräver enbart trycka på en knapp och erbjuder bekvämlighet med omedelbar luftcirkulationen och mindre distraktion att öppna eller stänga ett fönster medan du kör. Föraren kan också styra varje fönster i bilen individuellt utan att ta blicken från vägen. Även elektriska fönsterhissarna drivande bekvämlighet, de är i händerna på bilens strömförsörjning och kan även vara dyrare att reparera än manuell fönster. De kan också vara farligt för barn och husdjur.

Bilbarnstol Windows

En bilbarnstol fönster använder en säkerhetsfunktion som låser eller omvänd effekt. En låsning fönster kan "låsas" i alla lägen av föraren så att ett barn eller husdjur inte oavsiktligt kan rulla fönstret upp eller ner. En omvänd effekt fönster använder en sensor för att vända den rullande makt när det kommer i kontakt med någon blockering. Om ett barns arm eller hundens huvud hänger ut genom fönstret, går sensorn stoppa fönstret och motsatt riktning, vilket frigör kroppsdel och undvika allvarliga skador.

Splittersäkert Windows

Alla moderna bilfönster (om sidorna och bak) är gjorda med härdat, splittersäkert glas som förhindrar det trasiga fönstret från att bilda stora, vassa skärvor. Denna typ av glas är tillverkade för att överstiga 100 psi (pounds per kvadrattum) tryck. För en ännu större hållbarhet kan laminerat glas vara specialanpassade installeras. Det är mer besläktad med tunga glas i vindskydd och installeras normalt i bruk fordon som används runt byggande eller andra höga skräp platser (där massor av tung utrustning och material kan lätt splittras fönster). På den yttersta spetsen av fönster splittras-resistens är "skottsäkert" glas som är konstruerade för att motstå flera omgångar direkt skottlossning. Detta mycket dyr form av fönstret används på fordon brottsbekämpning eller i bilarna högprofilerade kändisar och affärsmän.


Relaterade artiklar


hur man beräknar kostnaden för ett billån
hur avkoda VIN på Mopar muskel bilar
hur man skapar en bil på en webbplats
Hur söker jag efter för motorcykel information med hjälp av en VIN-nummer?
hur man kan jämföra begagnade lastbilar
fördelar och nackdelar med diffbroms
1997 Dodge Dakota 2wd minns
förteckning över låga bilar gas körsträcka
hur man tar VIN-nummer för fordon i Kanada
hur man hittar en Pontiac Aztek