nackdelar med att köpa en bil

nackdelar med att köpa en bil

Tanken att köpa och äga en bil kan vara en spännande tid för nya drivrutiner. -Gå till en bilfirma, prata med säljare, betala upfront avgifter, och inom ett par år, bilen som du kör kommer att bli din. Men innan du rusar in i situationen, bör du överväga inte bara proffsen för att köpa en bil, men också nackdelar med att köpa en. Efter att ha vägt in på fördelar och nackdelar med att köpa en bil, kan du komma upp med beslutet att hyra en bil, som kan hjälpa dig att spara mer pengar.

Högre kostnader

Den största kon att köpa en bil är att du kommer att betala mer för det varje månad, jämfört med leasing bil. Även om du kan frestas med tanken att äga bilen en dag, om du är i en dålig ekonomisk situation, hyra en bil kan vara en bättre idé ekonomiskt, eftersom du kommer bara betala för avskrivningarna på bilen. Dessutom kommer bilhandlare kräver oftast en rimlig handpenning innan du ens börjar att betala för din första månad. Denna första out-of-the-pocket kostar alltid är högre när man köper en bil jämfört med leasing ett.

Värde av bil Minskar

När hyra en bil, du i princip betala för det du använder. Så du har möjlighet att sätta din månatliga betalning sparande till mer produktiva investeringar som fonder eller aktier, som kanske har en möjlighet att öka i värde över tiden. Men när man köper en bil, är du i princip lägger ner pengar på ett sparkonto som är på tillbakagång i värde, eller med andra ord får du aldrig samma summa pengar som du sätter i. En del av varje betalning du gör är förlorad för avskrivningar och finansiella kostnader på bilen, såsom högre körsträcka, onormalt slitage och unpredictibility av marknadsvärdet av bilens framtid.

Beständighet äga en bil

En person som hyr en bil har möjlighet att prova många olika bilar. Detta kan ske var några månader eller varje år. Om de gillar det i slutet av perioden kan de betala för andrahandsvärde vid slutet av leasingperioden eller bara betala för deras slutliga leasingbetalning och promenad. De flesta som köper en bil gör det för att de vill äga bilen en dag, men nackdelen med detta är att också de skulle kunna investeras i bilen för att göra några förändringar i framtiden, till exempel försöker andra bilar ut för att de skulle faktiskt gillar bättre. När en person investerar mest av sina pengar i en bil, kommer de att känna sig mer skyldig att betala av hela bilen betalning. Dessutom, när de gör betala av bilen betalningen om av någon anledning de inte gillar bilen i framtiden, kan de inte bara betala bilägande och går iväg. De måste hitta någon att sälja bilen till, där kan de få mycket mindre för på grund av bilens värdeminskning värde och andra varios faktorer.


Relaterade artiklar


hur man beräknar värdet av en begagnad bil
hur man köper billiga elbilar
hur man kan jämföra minibussar med säkerhet & kvalitet
Nova Scotia skyddsronder krav
hur man beräknar moms på en bil
Auto Lease information
förteckning över 7 personbilar
Hur jämför jag en Chevy Impala till en Cheva Malibu?
framhjulsdrift vs bakhjulet fördelar enhet
hur man får ut av en ny bil kontrakt