hur man ska förstå bil specifikationer

hur man ska förstå bil specifikationer

När man jämför fordonen kan specifikationerna vara ett användbart verktyg för att förstå makten, kapacitet och kostnader. Fordonsspecifikationerna klistermärken (som tillhandahålls av en återförsäljare på nya fordon) är utformade för att ge konsumenterna möjlighet att göra snabba jämförelser om bränsleekonomi, alternativ och fordonens konstruktion utan att behöva se över ägaren manualer. Det primära specifikationer som används för att jämföra fordon miles per gallon, motorns prestanda (effekt och moment) och bogsering kapacitet. Kostnader och alternativ bör också beaktas när ett slutligt beslut.
1
Granska bränsleekonomi. . . MPG (miles per gallon) betyg möjligt för en konsument att bedöma förväntade betyg bränsleekonomi för ett givet fordon per år. Eftersom regeringens tester kan ändras från år till år, kan MPG betyg inte likvärdiga över flera år. MPG betyg representerar förväntad körsträcka och är representativa för vad en genomsnittskonsument skulle uppnå. Faktiska MPG betyg bestäms av körvanor och villkor.
2.
Översyn motorns storlek. En motorns storlek bestäms i liter eller i cubic inches. Volymmåttet avser mängden av förskjutning motorns cylindrar producera. Motorns med större förskjutningar kan ge mer makt. Fler cylindrar indikerar vanligtvis en högre deplacement och förmågan att producera mer kraft med färre RPM (motor varv per minut).
3.
Granska motorns prestanda. Prestanda mäts i hästkrafter och vridmoment. Hästkrafter är det mått som används för att bestämma effekten av en motor. Vridmoment mätt i fot pounds, motsvarar i huvudsak den högsta beloppet för acceleration finns i en växel. Både maximal åtgärder är till för en viss RPM. Som ett exempel, medan en bil kan ha 200hk, när toppen hästkrafter finns tillgängligt i varvtalsområdet kommer att direkt påverka hur mycket kände makt. Likaså när maximala vridmomentet ligger på en lägre varvtal, kommer bilen accelerera snabbare än motsvarande hästkrafter producerar motor med ett maximalt vridmoment på högre varvtal.
4.
Bestäm totalvikt (bruttovikt) och totalvikt betyg (GVWR). Båda dessa värden finns normalt på en etikett på förarsidan dörr. Totalvikten är också känd som "tjänstevikten" av fordonet. Den representerar den faktiska vikten av fordonet som levereras av tillverkaren. Det GVWR är den högsta totalvikten på fordonet kommer att stödja. Totalvikt omfattar fordon, förare och passagerare, gods och bogserade föremål. Den nominella dragkapacitet hittas genom att subtrahera bruttovikt från GVWR.


Relaterade artiklar


hur du tar bort ett namn från ett fordon titel
hur du importerar bilar från Japan till maritimes
2006 jämfört med 2007 chevy Tahoe
staten Maine krav auto titel
checklista för att hitta rätt nya bil
Ohio privat försäljning citron lagar
bil köper tips i Indien
hur man kan beräkna betalningar bil uthyrning i Kanada
effekten av fackföreningarna på auto priser
information om en Honda vin