hur man köper en begagnad bil i new york

hur man köper en begagnad bil i new york

Medan vissa stater kräver olika attesterad blanketter och dokument för ägarbyten, gör New York State Department of Motor Vehicles (DMV NYS) inte. Trots den notoriskt höga priserna i New York, är det två år registreringsavgift billigare än de flesta kringliggande stater. Dessutom laddar New York State DMV skatter på det faktiska försäljningspriset på fordonet du köper, inte det genomsnittliga försäljningspriset eller förmodade värde. Återförsäljare kommer att hantera alla DMV pappersarbete för dig, om tillämpligt

Du behöver:.
Körkort.
Redogörelse för Transaction form.
Försäkringsbevis.
Fordon Titel /ansökan om registrering (MV-82 form).


1.
Shop för din bil. Provkör olika modeller och ta med din slutliga beslutet till en mekaniker för kontroll. Kontrollera att Check Engine lampan inte tänds i fordonets information centrum. I så fall kommer att fordonet passerar inte staten New York emissionsprovning.
2.
Överens om ett inköpspris, men be att få se bilens titel innan du fortsätter. New York tillåter titel överföringar även om det finns en kvarstad noterat på titel, vilket innebär att pengarna fortfarande är skyldig på fordonet. The New York State DMV hemsida varnar för att fordonet kan återtas från dig även om du betalar säljaren.
3.
Be om en lien release, om det finns en lienholder noterat på titel, betecknade med namnet på en bank på framsidan av titeln. Kvarstaden release är ett officiellt bankdokument som anger relevant information om bilen och att lånet är uppfyllt. Det är också undertecknas av en bank representant på bank brevhuvud.
4.
Ge säljaren din betalning när du har fastställt att titeln är fri från panträtter och bekräftade att fordonet är i gott mekaniskt skick. Gå till din lokala DMV kontor för att få en förklaring av transaktion eller skriva ut det från New York State DMV hemsida för att dokumentera försäljningspriset och har säljaren underteckna den.
5.
Säljaren måste också skriva och skriva sitt namn på baksidan av titeln i säljarens avsnitt. Om fordonet är åtta år gammal eller nyare måste säljaren också fylla i ett uttalande skada avslöjande, även på baksidan av titeln. Om fordonet är 10 år eller nyare måste säljaren anger vad vägmätare nu säger i utrymmet på baksidan av titeln och kontrollera om trippmätaren är korrekt.
6.

Gå tillbaka till New York State DMV hemsida för att skriva ut fordon Titel /registreringsansökan, även känd som MV-82 form. Eller så kan du få blanketten på din DMV kontoret. Fyll i formuläret fullständigt.
7.
Ring eller besök din försäkringsagent att få bevis för försäkring. Du kan inte registrera ett fordon utan att försäkringsbevis.
8.
Ta MV-82 form, titel, panträtt release (om tillämpligt), Meddelande om Transaction form, bevis på försäkring och New York State körkort till DMV kontoret. Betala din titel, skatt och registreringsavgifter. Sätt din främre och bakre registreringsskyltar om fordonet, sätta din registrering i nedre vänstra sida av vindrutan och lagra registreringsbevis och försäkringsbevis i handskfacket innan du kör din bil.


Relaterade artiklar


hur man byter en ny bil i ditt namn med RTA
hur en fyrväxlad låda fungerar
hur man får bil taggar i Georgien
2007 toyota corolla information
hur man kvalificera sig för en auto lån
bilköp checklista
Skillnaden mellan Toyota Se & le
Washington State begagnad bil försäljning lagar
1987 BMW 325i specifikationer
hur man förhandlar din bil payoff