hur man köper begagnade bilar i Indien

hur man köper begagnade bilar i Indien

I Indien har år av ekonomiska framsteg ledde till en större marknad för begagnade bilar, inklusive en Ökning i utbud och en motsvarande minskning av priserna. Även om du köper en begagnad bil i Indien är inte annorlunda att köpa en begagnad bil i flertalet länder, genom att följa indiska fordonstillverkaren förordningar och förfaranden registrering rekommenderas
1.
Kontrollera annonser för begagnade bilar som kan intressera dig. Många annonser för begagnade bilar finns på nätet, men både tidningar och används bilhandlare är också källor för att hitta ett begagnat fordon.
2.
När du har hittat en bil, skaffa försäkring för ditt fordon. Indisk lag måste alla registrerade fordon i Indien har tillräckligt med försäkring som åtminstone täcka eventuella förluster av en tredje part.
3.
Registrera ditt fordon med det lokala regionala transporter Officer (RTO ) i ditt område. Förutom formulär 29 och 30, som avser byta ägare, kan RTO kräva ytterligare former beroende på ursprung och din typ av fordon. Den RTO kommer också att kräva försäljning certifikat, försäkringsavtal, bevis på adress, samt en engångsavgift skatt och registreringsavgift.


Relaterade artiklar


hur man köper en begagnad lyxbil
hög körsträcka 4x4 SUV
hur man köper en bil med dålig kreditvärdighet
Hur jämför jag amerikanska fordon kontra utländska bilar?
hur en fyrväxlad låda fungerar
hur man handskas med bilförsäljare
Hur man uppskatta värdet av ett fordon
tips om att köpa en bil från en uthyrningsfirman
om 1999 års Honda Civic hx
hur man berättar hur mycket bilhandlare betalat för auktionen bilar