hur du importerar en begagnad motorcykel i Kanada

hur du importerar en begagnad motorcykel i Kanada

Det är inte alltid lätt att hitta en dröm motorcykel. Lyckligtvis, om du upptäckt att måste-ha Ducati eller Triumph utomlands kan du fortfarande få den att Kanada. Kanadensare som importerar begagnade motorcyklar från USA och andra länder kan spara pengar samtidigt som landar en samlare fordon. Har du alltid en möjlighet att betala ett tullombud företag att importera motorcykel för dig. Men du kan också spendera lite tid och importera motorcykel dig själv. Import regler beror på din motorcykel ålder och dess ursprungsland.

Du behöver:
Vehicle Importera formulärdata


1
Besök webbplatser Transport Canada, Canada Border Services Agency, Canadian Food Inspection Agency. . . Kontrollera också webbplatsen för justitiesekreteraren av importerade fordon om du importerar motorcykeln från USA. Konsultera Resurser länkar för den exakta webbplatser adresser. Där hittar du krav på importerade fordon.
2.
Läs de krav och se till att din motorcykel kvalificerar för import till Kanada. Invånare i Kanada är inte tillåtet att importera motorcyklar som tillverkats enligt säkerhetsstandarderna för län än USA eller Kanada. De enda två undantagen från denna regel är om motorcykeln är minst 15 år eller om motorcykeln går in Canada tillfälligt.
3.
Leverera motorcykeln till kanadensiska tullen. Du kan köra motorcykeln själv om du tar det från Förenta Staterna. Sätt den på en båt med ett rederi om motorcykeln är från utlandet. Expressfrakt med flyg är möjligt också, men det kommer att bli mycket dyrt. Kontrollera med olika rederier, eftersom deras priser kan variera mycket.
4.
Betala tullavgifter. Avgifter ingår justitiesekreterare av importerade fordon programmet avgift (för motorcyklar från USA), de varor och tjänster skatt, och ytterligare några importskatter beroende på omständigheterna. Till exempel är en Europa-byggda motorcykeln importeras från Förenta Staterna eller direkt från Europa, med förbehåll för en extra avgift.även regionala eller territoriella moms kan tillkomma.
5.
Har motorcykeln så att de uppfyller Transport Canada regler och provinsiella eller territoriell säkerhetskrav. För motorcyklar som importerats från Förenta staterna måste du även passera en registrator av importerade fordon inspektion. Kanadensiska Tire och några oberoende centra är behörig att utföra inspektion.
6.
Gå till en lokal kanadensisk tillståndsgivning byrå för att få en registreringsskylt. Ta med dig Vehicle Importera formulärdata som du bör ha fått i tullen.

tips och varningar


 • Import av motorcyklar som inte uppfyller kanadensiska standarder är ett brott. Om du importerar en Obehörig motorcykel, kommer det att exporteras tillbaka eller förstöras på din bekostnad. Du kommer inte få en återbetalning för import avgifter du betalat.


 • Relaterade artiklar


  Hur jämför jag lyx SUV?
  hur man köper en begagnad bil i frankrike
  hur ta reda på vilken motor du har i en 1991 toyota corolla
  1992 Nissan Sentra information
  hur man kan jämföra förlängas auto garantier
  lagar om begagnade bilar
  hur man kan jämföra kompakt SUV
  hur man får den föreslagna detaljhandeln värde på bilar
  vad är de billigaste bilarna att hålla?
  hur man provköra en Mazda Miata