Att pruta när man köper en bil

Att pruta när man köper en bil

Om du planerar att köpa en bil från en ny eller begagnad bil återförsäljare, måste du veta hur man köpslår med en säljare så att du kan få bästa möjliga pris. Många bilköpare skräms av idén om köpslående med en bilförsäljare och i slutändan mer pengar än nödvändigt. För att få bästa bör du aldrig rädd för att pruta. Vara oförberedd, eller shopping av desperation, kan leda till ineffektiva köpslående och ett dåligt köpbeslut
1
Research. . fordon du är intresserad av att köpa innan du gör en resa till en bilhandlare. Din forskning bör innehålla information om bilmodeller du tycker är intressant eller som sannolikt kommer att uppfylla dina transportbehov. Överväga alternativ, jämför kostnader, crash-test resultat, tillförlitlighet, bränsleekonomi och andra faktorer som är viktiga för dig. Ta reda på fordon i grossistledet värden. Från denna kan du bestämma ett högsta belopp du är villig att spendera på en viss bil. Bild på att få en bil vid 2 till 5 procent över grossistledet om du håller dig till dina vapen.
2.
Avstå från att avslöja din handeln i detaljer tills den är helt köpslående och lösa på ett fast pris . Om du inte är nöjd med de bilhandlare inbytesvärdet, sälja din gamla bil privat. Du kommer att få ett bättre pris.
3.
Undvika köpslående för endast en bil, även om du redan har bestämt dig för exakt vilken bil du har ditt hjärta inställt på . Låt inte säljaren veta vilken av bilarna du inte kan leva utan. Fortsätter att köpslående och jämföra priser mellan två eller tre olika bilar i slutändan kan få dig till lägsta möjliga pris på den bil du mest vill köpa. Genom att fortsätta att pruta kan du också hitta en ännu bättre affär för en annan bil.
4.
Tag ett stadigt stå och gå bort om du inte känner dig bekväm med försäljaren, eller bilen som säljs. Följ dina instinkter om något inte känns rätt och undvika att bli pressad att göra en deal.
5.
Undvik att namnge "din lägsta pris" om en bilförsäljare ber dig att göra det. När du namnge lägsta pris, har du satt ribban och du kan förlora möjligheten att få ett ännu lägre pris för en annan bil. Fortsätt att jämföra bil alternativ och priser mellan bilar för att hitta bästa pris. Om försäljaren frågar dig vad du tycker är en skälig vinst för återförsäljaren att tjäna, avstå, eller säg en procent, en halv procent eller liknande.
6.
Inspektera varje bil grundligt och påpeka eventuella fel. Om möjligt, har en auto-mekaniker vän inspektera en begagnad bil under huven. Fel som gamla däck, avgassystem, bucklor och gamla delar gör att du kan förhandla fram en trevlig minskning i det slutliga försäljningspriset.

Tips och varningar


 • Undvik impulsköp att köpa en bil under det första besöket hos en bilhandlare. Besök mer än en bilhandlare och jämför priser samt alternativ.
 • handla en bil medan din nuvarande bil är fortfarande i gott skick. Om din gamla bil är på väg att bryta ner, kan du hamna i en desperat situation för att snabbt köpa en annan bil.
 • Undvik att underteckna papper eller köpslående med en bilförsäljare du inte är bekväm med.


 • Relaterade artiklar


  information om en 1995 Lexus SC400
  hur man köper en begagnad bil
  Vad betyder en ombyggd titel?
  hur man köper en bil med någon kredithistorik
  hur man köper en bil från en vagnparksförvaltare
  hur man kan jämföra används autos
  hur man köper en hagel skadad bil
  Montana Begagnad bil citron lag
  Mercedes modell information
  vad som händer i priset på en bil?