saker att kontrollera när man köper en bil

saker att kontrollera när man köper en bil

Oavsett om du köper en bil från en bilhandlare eller privat säljare, det finns åtgärder du bör vidta för att säkerställa ditt köp inte kostar dig mer tid och pengar än fordonet är värt. Från överföring av äganderätten till att säkerställa att bilen kör på ett sunt, måste du ta mer försiktig med en privat säljare än en återförsäljare, som har att följa och som krävs riktlinjer. Bortsett från att kontrollera vanliga vätskor, exempelvis olja eller transmissionsolja, finns det flera andra frågor att överväga.

Titel

Även om du har hittat den perfekta bilen till bästa möjliga pris, inget av det kommer frågan om säljaren inte kan ge dig bilens titel. Be att få se titel innan du köper. Alla statliga titlar har panträtt innehavaren avsnitt, och om man är närvarande, innebär detta att det är ytterligare ett finansiellt intresse i fordonet, eller ett utestående lån. Få stater, som New York, låt titel överföringar med inspelade panträtterna, och kvarstad innehavare kan med rätta återta fordonet från dig senare. En mekaniker panträtt innebär att säljaren inte betalade en mekaniker för utfört arbete, som blir ditt ansvar som den nya fordonsägaren. Bärgning, översvämning, brand eller ombyggda böckerna finns även anledning till oro-ha mekaniker inspektera fordonet innan du köper och inte betalar pris. Dessa fordon förlora i värde.

Test Drive

Även om du inte är en mekaniker, kan du fortfarande bedöma den totala mekaniska skick av ett fordon. Ta din planerade inköpet till en mekaniker innan du köper för bra åtgärd, men extra noga med din provkörning innan den driver en försäljning. Kör bilen över dåliga vägar, på en motorväg och ägna särskild uppmärksamhet åt acceleration, svarvning, bromsning, växling och alla ljud som du hör. Du bör inte höra några clunking ljud på dåliga vägar, eller knackar på ratten samtidigt som du vrider. Kontrollera om en mjuk inbromsning-du bör inte höra ett metall mot metall ljud när engagerande bromsarna. Fordonet bör påskynda smidigt och inte tveka eller stamma. Under körning på motorvägshastigheter ska fordonet kör rakt och inte dra till vänster eller höger. Ingen rök ska komma från avgassystemet och motorn bör förbli tyst-en högt tickande ljud från motorn kan innebära en allvarlig fråga

Exteriör Inspektion

Kolla däcken för jämnt slitage. . Om däcken är slitna på ett ställe mer än en annan, kan det betyda ram skada eller frågor suspension. Leta efter tidigare kroppen skall fungera. Färgen på alla fordon paneler ska matcha, och om inte, betyder det att fordonet har ommålad. Alla karossdelar ska matcha upp på samma sätt runt fordonet, med samma utrymme mellan varje panel. Titta i dörrposter, under huven och längs stammen för över-spray. Över-spray betyder tidigare organ arbeta som ingen bil kommer från fabriken med måla över-spray. Alla skruvar på sin rätta plats, om det ser ut som en har flyttats över, sedan fordonet har tidigare reparerats. Dessutom bör bultar vara symmetrisk, bör det inte vara skruvar på ena sidan och bultar på den andra.

Andra frågor

Se till att alla fordon objekt fungerar. Kontrollera luftkonditionering, taklucka (om tillämpligt), värme och radio. En radio kan vara billig att ersätta, men luftkonditioneringen inte. Se till att blinkers, strålkastare, hög-balkar, backljus och alla andra alternativ för fordon som arbetar eller planerar att göra reparationer. Om du köper från en återförsäljare, kan du ordna för dessa poster som skall fastställas innan du godkänner köpet. Det bör inte vara varningslampor lysande från fordonets information centrum, till exempel kontrollera motorn ljus (fordonet kan inte ge utsläpp), ABS-ljus (låsningsfria bromsar fel) eller att krockkudden ljus.


Relaterade artiklar


Lägga till en garanti på en begagnad toyota
hur man beräknar mina månatliga långfristiga lånet bil
hur man kan undvika en skatt lyx fordon
vad som ingår i en automatisk garanti?
auto lån utan kredit historia
effekten av fackföreningarna på auto priser
2005 Toyota Camry teknisk information
de billigaste stadsjeepar att hyra
lagar om ett lagförslag-of-försäljning för ett fordon i delstaten Alabama
Tio skäl att inte bli ett konvertibelt