hur man köper en ny bil i Storbritannien

hur man köper en ny bil i Storbritannien

Att köpa en ny bil är ett större inköp och bör inte göras i en hast. Det är viktigt att undersöka olika alternativ som finns för din budget. Det är också viktigt att faktor i försäkrings-och driftskostnader, vilket kan variera beroende på storleken på motorn och den typ av bränsle. I Storbritannien måste alla nya bilar registreras med Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Varje ny bil kan köpas direkt med kontanter, men finansieringen är en populärt alternativ
1.
Forskningspotential bil köper. Besök webbplatser som www. which. co. uk, som erbjuder opartisk recensioner. Lokala bibliotek har oftast lager av auto tidskrifter som publicerar uppgifter om nya bilar. Det finns två huvudsakliga motororganisationer i Storbritannien, AA (www. theaa. com) och RAC (www. rac. co. uk), som båda erbjuder även oberoende tester.
2.

Träna din budget. Kom ihåg att tänka försäkrings-och driftskostnader. De flesta återförsäljare kommer att erbjuda en service affär för de första åren. Fördelning täcka i Storbritannien erbjuds av AA och RAC, och det är värt att undersöka olika alternativ finns tillgängliga från båda organisationerna. Det är viktigt att beakta kostnaderna för vägskatt, som är uppdelad i 13 band beroende på CO2-utsläppen från bilen. Carfueldata. org. uk ger en miniräknare som räknar ut din nya bilens vägskatt.
3.
Besök de lokala återförsäljare som säljer den typ av bil som du är intresserad. Ta dig tid att titta runt på de tillgängliga alternativen.
4.
Ta bilen på en provtur. Detta kommer inte vara den bil du köper, men kommer att vara samma fabrikat, och det kommer att ge dig en möjlighet att kontrollera om det passar din körstil. Om du har små barn, kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för bilsäten. I Storbritannien, barn under 12 år (eller under 135 cm) måste använda en barnstol.
5.
Gå hem och tänka över saken. Inte rusa in i detta köp. Tänk på finansiering affär erbjuds av återförsäljare och jämföra det med bank eller andra finansieringsalternativ. Återförsäljarens finansiering är inte alltid det billigaste, men du kan använda detta som en förhandlingsmedel. Alla finansiera affärer i Storbritannien kommer att regleras av konsumentkreditlagen, vilket ger konsumenterna ett antal rättigheter, inklusive rätten att lösa utestående belopp när som helst.
6.
Gå tillbaka till återförsäljaren och pruta. Köpslående väntas i Storbritannien, och köparna sällan betala det utannonserade priset. Be försäljaren att ge dig en bättre affär om finansieringen. Se till att han är inklusive vägskatt i affären. Be om extrafunktioner såsom luftkonditionering och cd-spelare, vilket kommer att öka andrahandsvärdet på din bil.
7.
Ordna försäkring och vägskatt för bilen. Given kommer i allmänhet är skattemässigt bilen, men han kommer att behöva ett intyg om försäkring att göra det.
8.
Se till att bilen är registrerad hos DVLA. Detta åligger säljaren, och dealern kommer vanligtvis ordna dokumentationen. Om bilen har preregistered, se till att pappersarbetet är klar så att den kan överföras till dig.
9.
innan du kör bil från garaget gården, kontrollera den noga för repor och bucklor.

tips och varningar


 • Pruta kan vara lättare mot slutet av månaden som säljare ofta har månadsvisa mål.
 • be försäljaren att se till att tanken är full innan du kör bort bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur man handlar i en bil som är på ett hyresavtal
  Hur jämför jag en Ford Excursion vs en Ford Expedition?
  köpa bil kontra leasing beräkning
  specifikationer för ett ’01 toyota echo
  hur du returnerar en begagnad bil i Florida
  hur du köper en bil med en bärgning titel
  Hur kör jag ett VIN (chassinumret)?
  typiska köpebrevet för att sälja en begagnad bil
  hur man köper en begagnad bil i Storbritannien
  hur man hittar värdet av en bil online gratis