hur man köper en ex-demo bil

hur man köper en ex-demo bil

Demo bilar fordon som används på återförsäljarna för provkörningar eller lånas ut till de anställda för privat bruk. De rack ofta flera tusen miles av användning innan de bjuds ut till försäljning. En bil säljare kan försöka att intressera dig i en tidigare demo bil när du söker efter ett nytt fordon. Du kan få ett bra köp på en sådan bil, men du måste veta hur man förhandla fram ett rättvist pris som uppväger slitaget
1.
Fråga säljaren om fritt demo bil har någonsin registrerats. Det är fortfarande lagligt betraktas som en ny bil om den aldrig har registrerats, oavsett hur många miles är på vägmätare. Detta gör det berättigar till tillverkare rabatter. Registrering omvandlar den till en begagnad bil och minskar dess värde.
2.
Fråga säljaren hur fritt demo bil användes. Bilköp Edge, bil inköp råd hemsida, förklarar att demo fordon ofta körs hårdare och mer lättvindigt än privatägda bilar. Köpare göra testkörningar ofta skjuta fordon till sina gränser, och anställda får inte behandla demo bilar med så mycket omsorg som de skulle egna bilar.
3.
Hyra en oberoende mekaniker att utvärdera ex-demo bil. Det kan uppstå problem från hård användning som inte är helt uppenbart. En erfaren mekaniker bör kunna upptäcka dem, så du vet exakt vad du köper.
4.
Säg att säljaren du förvänta dig en rabatt för att kompensera för de förlorade tillverkarens garanti tid . De flesta tillverkare tillhandahåller en garanti baserad på det inköpsdatum eller en viss körsträcka, vilket som kommer först. Din garanti tiden skärs ned om du köper en ex-demo bil med flera tusen miles, förklarar bilköp Edge. Du bör få rabatt för att kompensera dig för denna förlust.
5.
Beräkna ett rimligt pris för fritt demo bil som inte omfattar några tillverkarens rabatter. Till exempel säljaren erbjuder dig en $ 3,000 rabatt baseras på en $ 3,000 rabatt. Du är inte riktigt få en rabatt på grund av att återförsäljaravtalet kommer fortfarande att få det totala priset för bilen. Förhandla en rättvis uppgörelse utan att pröva rabatt pengar, som sedan skall dras av från det förhandlade priset.

Tips och varningar


 • Consumer Reports, en ideell produktprovning organisation, rekommenderar att du ber säljaren för ex-demo bilens underhållsdokumentation. Den säljare kan göra anspråk på fordonet framfördes noggrant och väl omhändertagna, men du kan inte vara säker på detta om du inte ser den verkliga pappersarbete. Du kan behöva denna bevis för att hålla tillverkarens garanti är i kraft, eftersom många garantier kräver förebyggande underhåll som byte av olja som ett villkor för täckning.


 • Relaterade artiklar


  hur du importerar en begagnad 4x4 toyota Fortuna de brittiska
  Hur finner ni ut finance april när man köper en bil?
  1996 Toyota Tacoma information
  Fakta om Saturnus bilar
  problem med den nya VW Beetle
  skillnaden mellan en höger-och vänsterstyrd bil
  hur man betalar moms på en RV i Pennsylvania
  hur man beräknar automatiskt moms för en person med hemvist i Arizona
  det bästa uppvärmda bilbarnstolar
  Hur kör jag ett VIN (chassinumret)?