hur man kan jämföra kostnaden per kilometer av el-och bensindrivna fordon

hur man kan jämföra kostnaden per kilometer av el-och bensindrivna fordon

Eftersom alla elektriska plug-in bilar utvecklas till livskraftiga alternativ till bensindrivna bilar, att jämföra deras respektive energikostnaderna kommer att bli en viktig del av bil-köpbeslut. Den energi som kostnaden för en elbil beror på kostnaden för el per kilowattimme (kWh) och hur många miles per kWh bilens batteri kommer att producera. För en bensindriven bil, är energikostnad en funktion av per gallon bensinpriset och hur många miles per gallon bilen blir. Omvandla dessa olika åtgärder för att kostnaderna per mil, och du har de siffror som du behöver för att beräkna vilken bil kommer att bli billigare att driva upp.

Du behöver:.
Calculator

All-Electric Vehicle


1
reda på hur många cent per kilowattimme (. kWh) måste du betala din lokala energibolaget för laddning en elbil. De flesta verktyg har särskilda, låga elektriska priser för laddning av elfordon. Dessa kan variera med tiden för användning både på dagen och efter säsong.
2.
Få fordonets energieffektivitet i miles per kWh från tillverkarens eller återförsäljarens hemsida.
3.
Dela cent per kWh miles per kWh för att få energi kostnad i cent per kilometer. Till exempel säger ditt elbolag s fordon laddning räntan är 6 öre /kWh. Den elektriska bilen blir 3 miles per kWh. Din energikostnad är 2 cent per kilometer.

Bensindrivna fordon


1.
Få det nuvarande priset på en gallon gas för ditt område från lokala bensinstationer .
2.
Ta reda på bilens miles per gallon (mpg) betyg från bilens tillverkare, återförsäljare eller Fueleconomy. gov. (Se Resurser)
3.
Dividera den aktuella gasen priset per gallon av mpg för att få bränsle kostnaden i cent per kilometer. Till exempel säger den nuvarande gaspriset är $ 3 per gallon. Bilen du jämför med elbil genomsnitt 30 mpg i staden och landsvägskörning. Den gasdrivna bilens bränslekostnad per mil är 10 cent.

Jämföra de två


1.
Subtrahera den elektriska bilens kostnad per mil från gasdrivna bilen kostnad per mil.
2.
Multiplicera resultatet med det beräknade antalet miles du räknar med att köra på ett år.
3.
Använd föregående exempel för att visa den beräknade årliga kostnadsbesparingarna från att köra den mer energieffektiv bil. Subtrahera den elektriska bilens 2 cent per kilometer energikostnaden från gasdrivna bilen 10 cent per kilometer. Multiplicera skillnaden, 8 cent, av 15. 000, här den beräknade årliga miles driven, för att få den totala årliga kostnaden. Dividera resultatet, 120. 000 i detta fall, med 100 för att få $ 1,200, den årliga energi kostnadsbesparingar.

Tips och varningar


 • Figur totala kostnaden att driva ditt fordon genom att lägga till beräknade underhållskostnader för energikostnaderna. Om du använder din bil för affärer, kom ihåg att lägga avskrivningar. Det är en icke kassapåverkande kostnad, men det är viktigt för att hålla noggrann redovisning och för inkomstskatt.


 • Relaterade artiklar


  2007 toyota corolla information
  hur man får en Florida ombyggd titel
  Hur jämför jag prestanda i fordon?
  hur man köper Toyota bilar
  BMW 335d vs 335i
  specifikationerna för en 1988 Toyota Supra
  Hur köper jag bil i krans län, ar?
  2001 Kia Rio upplysningar om motorn
  hur man kan jämföra minibussar med säkerhet & kvalitet
  bil köper tips och råd