Vilka är fördelarna och nackdelarna med att köpa en förlängd nybilsgaranti?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med att köpa en förlängd nybilsgaranti?

Utökade garantier eller serviceavtal, är tillgängliga för nya och begagnade fordon, och bidra till att minska risken för stora räkningar för oväntade reparationer. De är också en stor vinst centrum för garantin företag, så anser din köpbeslut noga

solvens i bolaget

Många förlängd garanti företagen hade finansiella problem under det första decenniet av 2000-talet, och har gått i konkurs. Detta kan lämna dig utan din initiala investering, och utan täckning.

Dyra reparationer Betalt för

En utökad garanti tar mycket av risken för dyr bil reparationer bort från bilägaren. Det är skönt att veta att du inte behöver betala något men avdragsgilla om en stor del av ditt fordon misslyckas.

Överlappande Tillverkarens Täckning

Om din nya fordonet har en treårig 36. 000 mil garanti, och du bara planerar att hålla det i tre år och kör 11. 000 miles per år, finns det ingen anledning att köpa en förlängd garanti. Du kommer att vara under tillverkarens täckning för den tiden.

Ekonomiska medel

Om du inte har akuta besparingar på plats, kanske du vill köpa ett utökat servicekontrakt. Om du har besparingar, kan du vara bekväm att överta kreditrisken själv.

Täckning

Om du köper en förlängd garanti, vara försiktig med täckningen. Några garantier betala för mer reparationer än andra. Var säker på att du köper rätt täckning för dig, med rätt avdragsgilla. Du kommer att vara ansvarig för det avdragsgilla beloppet när du behöver reparationer.


Relaterade artiklar


hur man blir en utbildad köpare
hur du tar bort ett namn från ett fordon titel
Bästa Begagnat vs förlängd garanti
Definitionen av en förlängd garanti
I specifikationerna för en Toyota RAV4
vad är en miljöbil titel?
Vilka är nya bil dok avgifter?
1999 Mitsubishi Montero konsumenten auto information
1990 mustang cobra gt information
förhandlar tips används bilköp