vad man ska göra när man köper en begagnad bil från en enskild?

vad man ska göra när man köper en begagnad bil från en enskild?

Den Edmunds hemsida säger att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan du spara upp till 30 procent av en ny bil pris. Vidta försiktighetsåtgärder när du köper används så att du inte spenderar mer pengar än avsett

Prissättning

Kolla priser för den bil du tänker köpa. Använd Edmunds eller Kelley Blue Book webbplatser för att få tillgång värden handledningen för en bil. Kontrollera privat försäljning prissättning för att se till att du inte lägger alltför mycket. Privatpersoner, som återförsäljare, kan begära för mycket för en bil.

Staten Förfaranden

Kontakta din statens avdelning motorfordon innan du godkänner köpet. Du är ensam ansvarig för registrering och textning ditt fordon-you'll måste ha rätt pappersarbete att göra det. Ta reda på din statens regler i förväg, till exempel huruvida köparens underskrift måste notarized, om du behöver en vägmätare uttalande tidigare bevis om registrering eller om kvarstad innehavare, vilket betyder en öppen banklån, är tillåtna på fordonets titel. Kontrollera att fordonets chassinummer (VIN) matcher på både fordon och titeln. Du hittar VIN inne i förarsidan DÖRRPOST eller förarsidan framruta av instrumentpanelen.

Fordonets skick

Ordna ta fordonet till en mekaniker innan du köper. Medan återförsäljare krävs i vissa stater för att ge en begränsad garanti på en begagnad bil, privata säljare är det inte. Se till att bilen du köper inte kommer att behöva betydande reparationer inom en snar framtid, eller se till att försäljningspriset återspeglar reparationer som din mekaniker rekommenderar eller varnar kommer snart att vara nödvändig. En mekaniker kan också låta dig veta om din bil passerar din statens utsläpp och inspektioner testning.


Relaterade artiklar


hur du utformar din drömbil
hur man köper en begagnad bil utan kredit
Hur jämför jag en 2008 Hyundai Accent till andra bilar?
kriterier för bilköp
Monte Carlo motorproblem
specifikationer för en 2003 Dodge RAM 1500
Tips för att köpa en ny bil i Australien
Hur läser jag en bil kod vin bar?
hur man köper en militär lastbil
hur man kan jämföra den gas körsträcka av små lastbilar