hur man köper en bil begagnat på Irland

hur man köper en bil begagnat på Irland

Att köpa en begagnad bil i Irland kan göras på ett av tre sätt: genom en återförsäljare, via en privat säljare eller på auktion. Reklam kan ses online via bilförsäljning hemsidor, i tidningar eller på återförsäljare partier. Dokumentation som bör få bilen är registreringsbevis, en nationell Car Test (NCT) certifiering (cert) för bilar över fyra år gamla och som registrerats före januari 1980 och en motor skattsedel. Säljare bör slutföra ett ägarbyte form vid tidpunkten för försäljningen.

Du behöver:
Budget
. Bankväxel, check eller kontanter.
Körkort.
Vehicle Licensing Certifiering, fordonsregistrering certifiering eller Loggbok beroende på ålder på bilen.
Nationella Bil Testcertifikat.
Road skattsedel.


1.
Välj vilken väg att gå att köpa begagnad bil. I Irland kan begagnade bilar köpas från privata säljare eller från återförsäljare. Privatpersoner är generellt billigare, men att köpa från bilhandlare är säkrare eftersom alla fel med bilen inte påpekade vid försäljning kan ske genom att återförsäljaren gjort under sin garantiperioden. Privata köpare inte omfattas av konsumentlagstiftningen i samma utsträckning som människor som köper från en återförsäljare. En annan väg är att köpa via auktion, men i detta fall finns det få rättsligt skydd om du köper en citron.
2.
Välj en budget. Impulsköp kan bli kostsamt. Ta beaktar underhållskostnaderna av en viss modell. Däck och andra regelbundna utgifter varierar från bil till bil. Också överväga bränslekostnader. En Sports Utility Vehicle med en stor motor kan kosta mycket mer från dag till dag i bränsle än en mindre bil.
3.
Använd online bil webbplatser som Autotrader att jämföra bilpriser och använda detta för att bedöma om en bil är overpriced. Billiga bilar kan ha fel, skada eller hög körsträcka att säljaren har tagit hänsyn till så innan du besöker säljaren eller återförsäljare, fråga om fel eller körsträcka. Detta kan spara dig en resa.
4.
Besök säljaren att se bilen. Kontrollera för skador och körsträcka. Kontrollera att alla elektriska komponenter arbetar tillsammans med vindrutetorkare, fönster, defoggers, radio och luftkonditionering, om den finns. Olika nyanser av färg på karossen kunde ha använts för att dölja tidigare skador. Kontrollera om rost. Öppna huven och titta för att se om motorrummet är ren, vilket indikerar att bilen har tagit hand om. Kontrollera oljestickan för att se om det finns tillräckligt med olja och oljan är rena. Titta under motorn för att se om några oljeläckage förekommer. Ta bilen för en provkörning. Innan motorn startas, kontrollera att motorn är varm. Ibland bilar "värmde upp" så att de kommer att börja första gången för eventuella köpare. Ta med en mekaniker eller mekaniskt sinnade vän med dig för att inspektera bilen om du inte är rädd för att göra det själv.
5.
Kontrollera att Vehicle Identification Number (VIN) i motorrummet matcher registreringsbevis säljaren erbjuder. Titta på NCT upphör, eller utgångsdatum, datum. Varje bil på Irland mer än fyra år gamla och som registrerats efter januari 1980 behöver en NCT att köras på väg lagligt. Bilar utan NCT kan vara olämpliga för användning på väg. Bilar måste genomgå en NCT vartannat år åtminstone, så ju längre in i framtiden NCT utgångsdatum desto bättre. Kontrollera om samma sak med vägavgifter. Vägskatt skall betalas varje år på bilar i Irland så en då denna skatt inte beror på flera månader kommer att spara pengar.
6.
Använd alla defekter som repor att pruta ner priset. Både privatpersoner och återförsäljare är oftast mottagliga för köpslående. Fråga återförsäljaren vilken typ av garanti som denne erbjuder och vad, exakt, täcker den.
7.
Be säljaren att ge dig registreringsbevis för bilen. För bilar sista som säljs efter 2004, kommer detta att vara ett enda fordon registrering certifiering. För bilar senast såldes mellan 1993 och 2004 kommer det att finnas både en fordonsregistrering certifiering och en Vehicle Licensing certifiering. För äldre bilar finns en loggbok.Fyll i ett ägarbyte form. För pre-1993 bilar, kommer detta att vara en RF200 form. Säljaren ska skicka detta tillsammans med loggbok, för att deras lokala motor skattebyrå. För nyare bilar, bör säljaren skicka Vehicle Licensing Certifiering eller registrering certifiering med del fylls i till Driver and Vehicle Licensing Computer Services Division i Shannon, County Clare. Bilhandlare kräver också utgöra RF105 för ägarbyte. Det uppdaterade certifieringen kommer sedan att skickas till din adress.
8.
Välj ett betalningssätt. Återförsäljare kan erbjuda finansiera affärer eller inbyte av din gamla bil, för att kompensera priset för nya köp. Kontroller får inte accepteras av privata säljare, men var försiktig när man betalar kontant. Alltid få ett kvitto. En postväxel kan vara acceptabelt att privatpersoner i stället för en check. Skaffa ett skriftligt meddelande undertecknat av säljaren att körsträcka på bilen är äkta. Om det är fastställt trippmätaren ändras, kommer detta hjälpa dig att få dina pengar tillbaka. Be om båda uppsättningar nycklar, om säljaren har dem. Se till att du har en försäkring innan du kör bilen.


Relaterade artiklar


Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
vad är avskrivningar på bilar?
hur man överför en titel florida bil med statliga
2000 chevy venture van information
2002 Saab 9-3 Aero specifikationer
Hyundai Sonata överföringsproblem
om 2006 Volkswagen Beetle
hur du importerar japanska bilar till Kanada
hur man köper en terrafugia
hur man kan jämföra mini SUV