Vilka är nya bil dok avgifter?

Vilka är nya bil dok avgifter?

Att köpa en bil kanske inte är på toppen av din roliga listan, främst därför att du fruktar att gå till återförsäljare, avvärja säljare och köpslående om priser. Men när du är i skyttegravarna vid återförsäljaravtalet, är det bäst att veta vad allt handlar om på köpeavtalet. En särskild avgift till översynen är dokumentation, eller doc, avgift

Defined

doc avgift noterade på ett köpeavtal är typiskt ren vinst för en bilfirma. Även om vissa stater kan reglera denna avgift via reglerna för företag, kan andra stater mössa inte denna avgift. En gemensam definition från säljare är att doc avgiften betalar för bearbetning pappersarbete, som taggen och titel.

Funktioner

Generalagenterna under statlig lag kan få möjlighet att debitera $ 50 till $ 100 lagligt för denna avgift. Andra gånger kan det börja på $ 400 och stiga avsevärt, beroende på återförsäljaravtalet politik och drift.

Överväganden

De flesta köpare bör försöka förhandla fram denna avgift ned till $ 100 när man köper en bil. Även om säljare eller chef kan försummar det, helt enkelt fråga dem om de är villiga att förlora en försäljning för några hundra dollar.


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera en Chevy’s VIN-nummer
Arkansas bil titel information
Texas bil auktionsföreskrifterna
hur du returnerar en ny bil efter köp
Skillnaden mellan 2005 & 2006 Mustangs
hur man kan jämföra kompakt SUV
hur man köper en hagel skadad bil
hur man köper en begagnad bil utan titel
2005 Scion xB information
Hur köper jag en bil från en privat ägare?