Hur köper jag en bil i oss som en kanadensisk bosatt?

Hur köper jag en bil i oss som en kanadensisk bosatt?

Kanadensare som importerar bilar från USA kan spara hundratals dollar. Importera en bil själv är möjligt, du kommer att behöva kontrollera behörighetskrav, betala avgifter och se till att bilen uppfyller kanadensiska krav

Kontroll av behörighet

Innan du köper bilen, kontrollera att se om det uppfyller villkoren för införsel med Transport Canada, Canada Border Services Agency, Canadian Food Inspection Agency och Registrar of importerade fordon. Vissa bilar kan inte importeras.

Avgifter vid tullen

Vid ankomsten till en kanadensisk tullen, måste du betala justitiesekreteraren av importerade fordon programmet avgift, de varor och tjänster skatten och Quebec omsättningsskatt (för bilar in via en hamn i Quebec). Avgifterna baserar sig på det pris som betalats för bilen och alla andra skatter vid import som eventuellt tillämpas. Det finns en extra avgift för fordon som importeras från USA som inte var tillverkade i USA (till exempel en tysk-byggd bil).

Bil Ändring

När fordonen klarnar tullen måste du ha det inspekterade och ändras för att möta Transport Canada förordningar inom 45 dagar. Till exempel att köra i Kanada du behöver varselljus och metriska instrument.


Relaterade artiklar


hur man överför en registreringsskylt till en ny bil
hur tips bilköp
Skillnaden mellan bokfört värde och Kelly Blue Book värde
Fördelarna med att äga en hybrid
hur man handlar i en bil med en blåst topplockspackning
kanada bil importtullar
typer av Subarus
hur man bestämmer värdet på en 1987 pickup
Hur köper jag en hyra bil
ekonomiska och ekologiska fördelarna med hybridbilar