tips på att förhandla fram en ny bil

tips på att förhandla fram en ny bil

Köpa en ny bil innebär ett stort beslut. Kostnaden är betydande och du kommer säkert att handla en bil som kommer att hålla. Om du inte vet hur man förhandlar med återförsäljaravtalet innan du träffar mycket, kan du sluta med ekonomisk förlust eller köpa ett fordon som inte kommer att tillgodose dina behov.

slutliga köpeskillingen

När du går in ett återförsäljaravtal, kommer säljare vara ivrig att tala om hur du ska finansiera fordonet. Dels kommer en försäljare vill inte finansieringen faller igenom om han får betalt på provision. För det andra återförsäljare tjäna pengar om du finansiera bilen genom dem. Säljare försöker ofta att ansluta en diskussion om finansiering till din månatliga betalningar, de kommer att försöka erbjuda dig låga månatliga betalningar men över en längre period, vilket till slut kostar mer. Berätta företrädare bestämt att du är intresserad bara i inköpspriset och att finansiering är något att diskutera i slutet av förhandlingarna.

Fakturapriset

Det finns en skillnad mellan faktura priset och det sticker priset. Fakturan är det pris som återförsäljaravtalet betalt för bilen från tillverkaren. Den prislappen är den summa pengar återförsäljaravtalet måste göra en vinst. Förhandla upp från fakturan pris i stället för att förhandla ner från prislappen, vilket föreslagits av Beat bilförsäljaren webbplats. Återförsäljaravtalet fortfarande kommer att kunna tjäna lite pengar, men inte alls lika mycket som om du började med klistermärke priset. Skriva ut några fakturor priser och sedan be om en faktura på generalagenten. Berätta företrädaren du ta din data är riktig om företrädare avböjer att ge dig en faktura.

Attityd

Bil säljare vet att det är lätt att få svepas av känslor när man köper en bil och faktiskt kommer de att försöka trycka din känslomässiga heta knappar under förhandlingarna. Håll dig avslappnad och lugn under förhandlingarna och ge företrädaren intryck du är ingen brådska att köpa. Agera som du är beredd att gå bort.

Fakta och forskning

Gå till den representativa med information om den bil du vill, oberoende av generalagenten. Skriv ut beskrivningar av funktioner du vill ha och forskning sina kostnader. Om du vet vad du vill när du går till återförsäljare, kommer säljaren inte att kunna presentera en lista med dyrare men liknande alternativ. Ge representativa faktura priser från andra återförsäljare så att han vet att du har ett begrepp om värdet av fordonet. Begära information från återförsäljare online. Detta kommer att skapa dig som en online kund som enligt Förhandling Dynamics hemsida, är mer sannolikt att känna till ins-and-outs i återförsäljaravtalet. Forskar i förväg också kommer göra dig uppmärksam på affärer som säljaren inte kan nämna om du inte specifikt frågar om dem.


Relaterade artiklar


Hur jämför jag prestanda i fordon?
vad som gör en bil säkert?
1996 Pontiac Grand Prix specifikationer
Amerikanska bilar kontra japanska bilar
Hur hittar jag en 1999 Chrysler van?
hur man ansöker om en övergiven bil titel
hur man söker historia om en Honda Civic
Avboka en bil kontrakt
fördelar och nackdelar med diffbroms
hur man kan jämföra och se över bilar