hur avkoda en 2003 Antal ford VIN

hur avkoda en 2003 Antal ford VIN

VIN eller fordonets identifieringsnummer, är det unika nummer som används för att identifiera varje fordon. Se det som det personnummer för din bil. Vins har 17 siffror. De består av både bokstäver och siffror, och varje siffra har en specifik innebörd. Denna information är specifik för 2003 raden av Fords. Låt oss använda 1FMZU73E03ZA69101 som exempel
1.
Granska de tre första siffrorna i VIN. Dessa är kända som världens tillverkare identifierare. 1FM, enligt Ford, innebär denna modell är en multi-personbil (MPV).
2.
Titta på fjärde plats. Detta avslöjar typ fasthållningsanordningen, broms typ och GVWR (totalvikt område) klass, enligt Ford. Z indikerar att detta fordon är en MPV med passagerare och förare air bags och ett hydrauliskt bromssystem. Den GVWR klass är D, som innebär att fordonet väger mellan 5. 001 och 6. 000 pounds.
3.
Titta på femte, sjätte och sjunde positioner. Den U73 anger linjen, serien och kroppen typ av fordonet. Enligt Ford utgör U73 en Explorer XLT 4x4 4-dörrars MPV.
4.
Granska åttonde position för motortypen. Här visar E att motorn är en 4. 0L SOHC V-6. Det använder bensin och har mellan 203 och 210 hästkrafter.
5.
Skumma igenom den nionde siffran. Detta är kontrollsiffran. En giltig siffra är en X eller något tal mellan 0 och 9.
6.
Kontrollera tionde position. Det är årsmodell av fordonet. I detta exempel är det en 3 eftersom fordonet är en 2003 modell.
7.
Titta på elfte siffran. Z anger monteringsfabrik. I detta exempel skulle fordonet monterade på fabriken i Hazelwood, Missouri.
8.
Granska de sex sista siffrorna för produktion sekvensnummer. Den A69101 är de strukturerade som tilldelats på monteringsfabrik. Som Ford har många divisioner, avslöjar detta nummer också att fordonet är en Ford Division modell.


Relaterade artiklar


Hur får man en Kansas titel med endast ett köpebrev
Fakta om Saturnus bilar
hur man kan beräkna månatliga betalningar vård
hur man kan räkna Missouri moms på en bil
Hur överför jag en bil titel i Douglas County, Kansas?
hur man köper en bil på nätet i Australien
hur man hittar en bil som passar dig
taurus överföringsproblem
Hur lär jag om Dodge Charger?
kan du handla i två bilar för en?