hur man köper en förlängd bil garanti

hur man köper en förlängd bil garanti

En bil, oavsett vad märke eller modell du väljer att köpa eller hur mycket extra pengar du har, är en stor investering. Inte bara en bil kostar en anständig summa pengar i förskott, men det finns också betydande underhållskostnader inklusive betalningar, försäkringar, skatter, oljebyten, inspektioner och naturligtvis, reparationer. Generellt bil är oförutsägbara. Alla fordon kan kräva reparationer när som helst. För att skydda dig mot oväntade, dyra reparationer, köpa en förlängd garanti bil, vilket egentligen är ett serviceavtal för reparationer på din bil.
1.
Låt auto återförsäljare du köper bilen av att du skulle också vilja köpa en förlängd garanti bil. Detta köps separat från din bil och kan därför köpas långt efter att du faktiskt köpa bilen av generalagenten.
2.
Läs igenom fabriksgarantin för ditt fordon för att hjälpa dig att fatta beslut om din förlängd garanti. Fabriken garantier inte alltid alla typer av reparationer, till exempel. Din fabriksgaranti kan också upphört att gälla.
3.
Ta reda på vad typ av företag ligger bakom den förlängda garantin. Medan du kan köpa garantin genom din återförsäljare, är den verkliga garantin utfärdas av en oberoende garanti företag eller din fordonstillverkaren. Forskning för-och nackdelar med de olika alternativen. Till exempel, tillverkare garantier är ofta lättare att använda, men dyrare än garantier som erbjuds av oberoende företag.
4.
Få detaljer om den avdragsgilla innan du köper den förlängda garantin. Ta reda på hur mycket det är, liksom om det är de enskilda reparation eller per besök till en automatisk verkstad. Var medveten om att genom reparationen självrisker kan lägga upp snabbt om ditt fordon behöver flera reparationer i samma besök. Zero-avdragsgilla utökade garantier finns, men de är dyrare.
5.
Fråga där du kommer att kunna ta bilen för att få reparationer innan man köper den förlängda garantin. Några garantier finns många verkstäder i ditt område, medan andra begränsar sig till generalagenten. Detta är information du behöver veta innan du köper.
6.
Begär en lista på alla reparationer som täcks av den förlängda garantin du köper. Vissa garantier täcker delar som går sönder, medan andra täcker slit-och-riva skador. Om du planerar att köra bilen en hel del, att få slit-och-tår täckning kommer att vara viktigt. Kontrollera dyra delar, såsom överföring eller motor, omfattas av den förlängda garantin.


Relaterade artiklar


hur grunderna köpa bil
hur du designa din egen GMC Yukon
om leasing en Porsche
2008 Jetta TDI prestanda
hur man köper en äldre bil
2003 saturn ion information
hur man köper en begagnad bil privat
hur man köper skadade & repareras bilar
hur man ska finansiera en begagnad bil med dåliga krediter
Vad är fart känsliga vindrutetorkare?