hur man certifiera en Honda

hur man certifiera en Honda

Certifiera en Honda utförs alltid av specialutbildad ASE eller Honda-certifierade fordonsindustrin tekniker. Begagnade Honda som har certifierats gå genom en kraftfull 150-punkt inspektion som består av kontroll olika mekanisk och utseende aspekter av Honda och se varje punkt motsvarar eller överstiger Honda begagnad bil standarder. Endast välskött Honda fordon med färre än 80. 000 miles och är mindre än sex år gamla är berättigade till certifiering. Alla stora system är mycket granskas och komponenter som inte uppfyller Hondas standarder renoveras eller bytas ut. Certifierade Hondas också måste innehålla detaljerad underhållsdokumentation

Du behöver:.
ASE eller Honda certifierad tekniker (Automotive Service Excellence)
. Återförsäljaravtal, ASE eller Honda certifierad fordonsindustrin butik.
Cirka $ 500 för kostnaderna för certifieringen.


1.
Kontrollera att alla fordonets identifieringsnummer eller Vins, inklusive dörrposter, motorrummet och streck för noggrannhet. VIN kontrolleras för eventuella påminner och nuvarande status inklusive om bilen har bärgats.
2.
Utrusta Honda med en ursprunglig Honda oljefilter och endast använda Honda motorolja. En ny Honda luftfilter har installerats, om nuvarande luftfiltret är smutsigt eller ett oljebyte är inne. Byt bromsvätska, kylvätska, transmissionsolja, differential-och bakre differential vätska om vätskor är smutsiga, missfärgade eller fordonet har uppnått det planerat underhåll.
3.
Kontrollera däck vibrationer och byt däck om det minsta mönsterdjup är inte 5 /32 över och byta ut bromsbeläggen skivbromsar eller bromsbackar om de är slitna mer än 50 procent. Kontrollera OEM (Original Equipment Manufacturer) storlek, hastighet och belastning kreditbetyg från däck, tändsticksvarumärket och typ av däck kontroll av däcksida sprickbildning eller ojämn bär och leta efter vägar fara skador och korrekt däcktryck. Kontrollera fälgar och hjul för skada, hjul muttrarna för korrekt vridmoment och rätt belopp, liksom reservhjulet för dess skick och rätt däcktryck.
4.
Utför närmast regelbundet- planerat underhåll. Kontrollera om normal start och tomgång vibrationer under kalla och varma förhållanden, ljud motor vid höga och låga hastigheter samt under kalla och varma förhållanden och acceleration. Kontrollera temperaturer motorn och smidig körbarhet, för automatisk poäng växelbyte och skift kvalitet. Kontrollera manuell växellåda skift, smidighet, kraft och glidning av kopplingen, transaxel ljud och CV gemensam full höger och vänster-lås svängar.
5.
Kontrollera motorns trådar avtappningspluggen för metallspån eller korsgäng och läckage kring motor, transmission, kylvätska område och hydraulslangar eller linje. Kontrollera CV lederna och stövlar, drive-axel och kardanknutar med avseende på läckor eller sprickor. Kontrollera våren för korrekt höjd i suspensionen, läckor i McPherson fjäderben eller stötdämpare. Undersöka tillståndet i bussningar, täthet i kulleder och tie-länkhuvuden, servostyrning läckage och hela avgassystemet för dess tillstånd, eventuella läckor, skada eller ljud.
6.
Översyn bromsning vibrationer och ljud samt för driften av parkeringsbromsen. Utforska styrkraft i vänster och höger håll, något glapp eller vibrationer i ratten och om ratten är centrerad. Kontrollera funktionen farthållare inklusive CV samt driften av horn.
7.
Tillbaka mattorna om de är i gott skick, torkarblad såvida de inte torka av vindrutan ren och antenn masten om den sticker eller böjd. Kontrollera om vindkraft ljud, skallror och knarrar, drift av hastighetsmätare och vägmätare, defroster luftkonditionering kylning och temperaturer utlopp ventilerna. Granska varje organ fjädring ljud, göra en grov vägprovet och kontrollera kroppens totala fjädringsegenskaper.
8.
Kontrollera batteriet vätskenivån, laddning och testning av batteriet, och utför ett belastningsprov. En översyn av startmotorn, axeln glapp i fördelaren och lock och rotor skick samt utseende av generatorn bältet.
9.
Översyn av tändningen och bränslesystemet drift inklusive bränsle anslutningar och läcker. Byt ut bränslefiltret enligt planerat underhåll, kontrollera kylaren och luftkonditionering kondensor för läckor och någon väg fara skada, drift av kylsystem och om det finns tillräckligt skydd för kylvätskan. Kontrollera skicket på kylvätskeslangarna, nivån på styrservoolja, skick och spänning servostyrning bältet och kompressorn till luftkonditioneringen samt korrekt cykling av luftkonditioneringen.
10.

Titta på värmaren ventiljustering, fästen kontrollera ljud motor ventil och tillståndet för motor och växellåda. Ta bort ventilkåpan och verifiera för adekvat underhåll och kontrollera skicket på kamremmen. Kontrollera funktionen av strålkastarna, bromsljus, blinkers lampor och se om det finns några sprickor eller chips i någon av lamporna. Kontrollera driften av parkeringslyktor, dimljus, varselljus, säkerhetskopiera ljus, blinkers nödsituationer, licens ljus tallrik och se om det finns några inre vattenläckage.
11.
Granska driften av bränslemätare, temperaturmätare, ljus streck, och se om alla lampor lyser med tändningen. Kontrollera driften av vindrutetorkare och spolare, ljud-och navigationssystem, klocka funktioner, ratt lutning och lås, taklucka, cigaretter och tändare eluttag, larm och stöld system samt headliner. Kontrollera utsidan skick SRS (säkerhet fasthållningsanordning) krockkuddar och varningslampan operationen.
12.
Kontrollera funktionen av de yttre speglarna, backspeglarna, fönster och dörrlås. Granska skick och korrekt låsning av det inställda bälten samt villkor för bältet läder i fram-och baktill på fordonet. Kontrollera driften av elmanövrerade stolar, värmare sits, nackstöd rörelse, bakre avfrostning, inne spegel, fåfänga ljus, inuti lampor, strömbrytare och dörrar.
13.
över den verksamhet handskfacket och handskfacket ljus, KISTLOCKET release, KISTLOCKET ljus, bagageutrymme och se till att Jack och verktyg finns. Kontrollera release bränsle dörren, huva utsläpp och att motorrummet under huven är ren. Utforska gallret bestående av strålkastarna, trim, emblem alla andra lampor, och huvan inklusive alla emblem och finish.
14.
Kontrollera trim och finish på vänster och höger fram och bakskärmarna, trim, trim kvartalet och avslutas på vänster och höger fram-och bakdörrarna samt kontroller och skick trim och drift av kontrollerna i framdörrarna. Kontrollera bagageluckan, främre och bakre stötfångare inklusive fascia, finish och gränsvakter samt taket. Granska vindruta för sprickor, repor, chips och skrovlig. Kontrollera skicket på mattan och mattor, bindestreck, instrumentpaneler, mittkonsolplacering, armstöd och hållare dryck. Visa skick sätet klädsel eller läder i främre och bakre delen av fordonet samt bagage mattor utrymmet, matta och klädsel.
15.
Dokumentera alla iakttagelser och reparationer eller byten och sedan skicka rapporten med Honda.

tips och varningar


 • köpa en begagnad Honda som har certifierats kan spara massor av pengar på onödiga reparationer räkningar och se till att din Honda är i utmärkt skick gör du en nöjd Honda ägare.
 • försökte köpa en Honda sägs vara certifierad utan ordentlig dokumentation av nämnda intyg kan visa sig vara falskt certifieras och bör inte anses tillförlitligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man bygger och pris bilar
  hur man köper din son eller dotter första bil: tips och råd till föräldrar
  hur man får bil taggar i Georgien
  typer av auto mäklare för inköp av nya bilar
  hur man kan jämföra små stadsjeepar
  hur man avboka min bmw förlängd garanti
  vad är en miljöbil titel?
  hur man får tallrikar & registrering för en bil i Pennsylvania
  2005 Scion xB information
  hur man köper en begagnad bil i Nya Zeeland