hur du importerar en begagnad 4x4 toyota Fortuna de brittiska

hur du importerar en begagnad 4x4 toyota Fortuna de brittiska

På grund av svängningar i valutakurser samt skillnader i prissättning, att importera en bil till Förenade kungariket har blivit allt vanligare att personer som söker en bättre affär när de köper en bil. Importera en Toyota Fortuna till Förenade kungariket är inte annorlunda än att importera de flesta fordon. Försiktighet bör iakttas, men när följande brittiska regeringen föreskrifter om import av fordon. Genom att följa godkännandeprocessen samt iakttagande av tullbestämmelser kommer att se till att din bil kommer att importeras till Förenade kungariket utan problem.
1.
Följa vägen standarder som tillämpas i Storbritannien. Fordon i Förenade kungariket drivs på vänster sida av vägen. Därför är ratten på höger sida av bilen. Vänsterstyrd fordon är lagliga, men kräver ett intyg som administreras av Vehicle Certification Agency (VCA) som visar att ändringar har gjorts på fordonet (e. g. konvertering metrisk hastighetsmätare) som gör det lämpligt för brittiska vägar.
2.
tag hjälp av ett rederi om du inte har för avsikt att köra bilen till Förenade kungariket. Många rederier är specialiserade på transport av bilar och kommer att vara kunnig om transport, säkerhet och trygghet. Din bil kommer ofta kan levereras som en del av en större sändning.
3.
Betala av importtullar på ditt fordon. De formulär som du fyller i och det tullbelopp som du måste betala beror på ursprungsland och syftet med ditt fordon. Kontakta HM Revenue Customs för råd om importtullen som skall betalas.
4.
Registrera din bil med Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Du måste ange DVLA med blankett V55 /5, ditt körkort plus ytterligare identitetsbevis, t. ex. ett pass. DVLA kommer att utfärda ett registreringsbevis och registreringsskyltar för din nyligen importerade fordon.

Tips och varningar


 • Om du flyttar till Storbritannien från utlandet, fyll ut form C104A, som kan erhållas från HM Revenue Customs eller från rederiet. Du kvalificerar dig för skattelättnader på din bil om du ska flytta hem igen.
 • Om ditt fordon har sitt ursprung från länder utanför Europeiska unionen, måste du skaffa en kontroll av din bil när den anländer i Storbritannien. Sådana importerade bilar omfattas av enskilda fordon Godkännande (IVA) systemet. En förteckning över godkända IVA teststationerna kan hittas på Directgov hemsida.


 • Relaterade artiklar


  en lista över medelstora SUV
  hur man bestämmer hur många dagar du har att återvända en ny bil
  Hur har jag en återförsäljare leta upp en bil från en annan återförsäljare?
  hur man kan jämföra nya bilar efter de bästa erbjudandena
  hur man handlar i en bil som är på ett hyresavtal
  vad är en miljöbil titel?
  hur man köper en Ford Galaxy
  bil hyra vs köpa analys
  Hur gör jag finansiera en Dodge RAM 1500 2x4?
  hur man får en begagnad bil rapport historia