ny bil förhandlingsstrategier

ny bil förhandlingsstrategier

Spara pengar, stress och tid under en ny bil köp genom att förhandla på rätt sätt. Det har aldrig varit enklare att avgöra återförsäljare kostnaden för nya bilar-flera prissättning verktyg finns tillgängliga för dig online. Många återförsäljare också anställa Internet säljare som kan förhandla med dig via e-post, så du behöver inte ens kliva in ett återförsäljaravtal att pruta.

Forskning

Forskning är en av dina bästa förhandla verktyg. Från tillverkarens hemsida, kan du bygga en ny bil och pris den med olika alternativ eller paket. Använd detta verktyg så att du vet exakt vad du vill, snarare än att ha en säljare övertala ditt intresse till en högre prissatta fordon. Dessutom vet den korrekta MSRP (tillverkarens tidigare pris) kan hjälpa dig att identifiera onödiga återförsäljare tillägg, såsom garantier, marknadsföring avgifter eller andra former av återförsäljare vinst. Från tillverkarens hemsida kan du också se över rabatter och incitament, såsom pengar på MSRP eller särskilda finansiering som noll procent. Den Edmunds webbplats erbjuder verkliga marknadsvärde verktyg för att utbilda shoppare på faktura-prissättning, vilket är det pris som återförsäljaren äger en bil. Använda både Internet-verktyg hjälper dig att bestämma bästa priset för den bil du vill.

E-post

Om du vill provköra fordon innan du gör din slutgiltiga beslutet, gör det före förhandlingarna. När du vet vilken bil du vill, gå till tillverkarens hemsida för att hitta återförsäljare i ditt område, inte bara en. Gå direkt till återförsäljaren webbplatser från tillverkarens listan för att se om någon särskild prissättning är noterat på återförsäljarnas sidor-några annonsera lägre priser för att öka intresset. E-post en återförsäljare och be om deras bästa pris. Ett rättvist pris för ett nytt fordon faktura prissättning till $ 700 över faktura prissättning före eventuella rabatter eller särskild finansiering. Vänta återförsäljare e-post för att se vad de erbjuder. Om erbjudandet är för hög, e-post tillbaka med dina egna erbjudandet. Ta ditt bästa pris och fortsätta att e-handlare. I din e-post, ange att du redan har provkört en bil, är redo att köpa och skulle vilja veta om din nuvarande offert kan slå för en omedelbar försäljning. De flesta återförsäljare kommer att slå det pris om de tror du är en seriös köpare.

Pappersarbete

När man tränar ett pris för din bil och gå till återförsäljaren för att slutföra köpet, har du fortfarande mer att förhandla att göra. Gå över dina papper ordentligt. Se till att det inte finns några utökade garantier eller extra tillägg läggs ovanpå utan ditt godkännande eller vetskap. Återförsäljaravtalet ekonomiavdelning, som är där du slutför ditt köp pappersarbete, är ofta den mest ekonomiskt framgångsrika på grund av eftermarknaden för försäljning. Ekonomen kommer att försöka sälja dig garantier GAP (garanterat auto skydd) försäkringar eller andra tillägg. Alla priser är uppmärkta. Erbjudandet halva priset för alla objekt du är intresserad Naturligtvis är de punkter som är markerade inte upp så mycket, men med förhandlingar, kan du alltid erbjuda mer, kan du inte erbjuda mindre. Återförsäljare också vilja visa objektets kostnad i form av månatliga utbetalningar, eller kostnad per månad. Ta reda på den verkliga kostnaden och förhandla ner det.


Relaterade artiklar


hur man köpa begagnade skrotbilar
auto incitamentsprogram
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
1996 Volvo 850 herrgårdsvagn specifikationer
hur man kan jämföra miljöbilar
var man kan hitta ett antal Hummer motor
Hur gör jag avkoda en 1984 Chevy Camaro vin?
Washington State ny bil för återvändande
specifikationer för ett 1999 wrangler
hur man får dina föräldrar att köpa dig en bil