information om en Honda vin

information om en Honda vin

Oavsett om din Honda en bil, en motorcykel eller en ATV, kommer det att ha en 17-siffrig VIN, vilket står för Vehicle Identification Number. Sedan 1981 tillverkas alla fordon som helst i världen använder samma standard sekvens av siffror

de tre första siffrorna

De tre första siffrorna representerar världens Tillverkare Identifier (WMI) som visar i vilket land fordonet tillverkats. Honda har fabriker i flera länder som gör bilar, motorcyklar och ATV.

Siffror 4 till 8

De kommande fem siffrorna är ett fordon med avsnittet (VDS) som representerar information som till exempel motor, karosseriform och andra funktioner. Med tanke på det stora antalet fordon Honda gör, måste du dechiffrera koden för din individuella modellen.

Check, År och Plant siffror

Den nionde siffran är en kontrollsiffra för att förhindra VIN bedrägeri, med den tionde siffra representerar tillverkningsår. Den elfte siffran identifierar staden fabriken.

Serienumret

Den resterande siffrorna är serienumret på fordonet. Inga två fordon i samma kategori kommer att ha samma serienummer.

Avkodning siffrorna

Flera webbplatser erbjuder gratis VIN avkodning för Honda och alla andra fordon. Gå till motoverse. com eller dmv. org och helt enkelt kopiera VIN in i utrymmet. Eller gå till angelfire. com för mer detaljerad information om koderna.


Relaterade artiklar


2008 saturn aura: teknisk information
’98 BMW 750 information
hur man spåra ett antal identifiering av fordon
hur man handlar en hel del på en begagnad bil
hur man förhandla fram ett buyout bil leasingavtal
hur du returnerar en begagnad bil efter köp
hur man kan jämföra ny bil information
hur man kan jämföra och se över bilar
florida lagar om auto inköp
hur man får en Arkansas auto partihandelstillstånd