hur man köper en begagnad bil i frankrike

hur man köper en begagnad bil i frankrike

Du kan köpa begagnade bilar i Frankrike från en registrerad handlare, genom lokala tidningsannonser eller på auktioner. Fördelen med att använda en återförsäljare som du normalt får ett års garanti, och pappersarbetet är vanligtvis för

Pappersarbete

Se till att bilen har rätt registreringsdokumentet. Detta är ett ett "certifikat d 'immatriculation" eller "carte eminens" och inkluderar den nuvarande ägarens namn, märke, modell, år, serienummer och registrering registreringsnummer.

Certifikat

Be om bilens "Certificat de contrôle teknik," om bilen är mer än fyra år gammal. Detta måste vara giltigt minst sex månader. Detta bevisar bilen är säker att köra, och detta test skall utföras vartannat år. Få ett intyg om "icke-gage" för att bevisa att säljaren verkligen äger bilen, och det finns inga utestående kredit.

Transfer

Ta alla dessa dokument till den lokala prefekturen tillsammans med din ID-handlingar, bevis på adress och körkort. Kontrollera att du har ett kreditkort eller kontanter för att betala avgiften. De kommer att överföra alla dokument i ditt namn, och du kommer att bli den officiella ny ägare.


Relaterade artiklar


Hur får man en titel för en bil med ett köpebrev
hur man köper en begagnad bil utan pengar
hur man köper en bil på studentexamen
bil hyra regler i Kanada
hur du exporterar en begagnad bil i Indien
hur man registrerar en bil i Florida utan en titel
hur man köper en motorcykel i USA
hur man spåra en fordonsägare
hur man får bästa pris när man köper en GMC lastbil
råd om hur man köper en begagnad bil