hur du exporterar en begagnad bil i Indien

hur du exporterar en begagnad bil i Indien

Eftersom nivån på den disponibla inkomsten i Indien ökar, många fler familjer har råd att köpa en bil av sina egna. Kvaliteten på inhemska bilar i Indien är dock låg med internationella standarder. Som ett resultat har många människor funnit det frestande att exportera en begagnad bil till Indien antingen för personligt bruk eller för försäljning på marknaden. När du exporterar en bil till Indien, utbilda dig själv om lagstiftning när det gäller frakt av fordon i både ditt land och Indien
1.
följa de lagar och förordningar i exportlandet. Tullmyndigheter, kräver vanligtvis en inspektion av ditt fordon samt handlingar som hör till ägarregistrering, så förbered att någon av dessa dokument till din lokala tullmyndigheten.
2.
Töm bränsletanken innan transport av din bil så att den uppfyller säkerhetsföreskrifterna samtidigt försvinner utomlands. En tom tank kommer kräva att du har bilen bogserades till hamnen i stället för att köra den, förbereda sig för att betala för denna extra kostnad till ditt rederi.
3.
köpa tjänster från ett rederi som är specialiserat på transport av fordon till sjöss. En ansedd rederi kommer att få information om de säkerhetsföreskrifter som arbetar med transporter av fordon och kommer att erbjuda den sakkunskap som krävs i hanteringen din bil med omsorg. Din rederiet kommer också att veta vilken hamn i Indien acceptera import av fordon.
4.
Följa Indiens regler för import av fordon. Indien kräver inte tillstånd för import av bilar mindre än två år gamla. Dessutom måste du ha bott utanför Indien under minst två år, och bilen måste ha varit i bruk i minst ett år, för att berättiga till import utan licens.
5.

Förbered dig på att betala en import skatt på upp till 70 procent på värdet av bilen. Den indiska regeringen beräknar värdet på din bil bygger på dess pris vid nya, minus en procentsats som tar avskrivningsbara värde beaktas.


Relaterade artiklar


råd om hur man köper en begagnad bil
hur man köper en ny bil på Internet med betalkort
specifikationer för ett 1994 Nissan Sentra XE
information om 1997 års Jeep Grand Cherokee Laredo
hur man köper en begagnad bil
hur en bil nästan
vilka frågor att ställa när de köper en bil
hur man kan kontrollera tillståndet och historien om en bil
beskrivning av en durometer
hur man beräknar BSFC