checklista för Maryland auto inspektion

checklista för Maryland auto inspektion

Mest begagnade fordon måste passera en säkerhetskontroll innan de sålts eller överlåtits i staten Maryland. . Licensierade besiktningsstationer inspektera fordonen så att de överensstämmer med föreskrifter för säkerhet och utsläpp. Staten beskriver standarder, krav och förfaranden i sin lag-kod, som kan hittas på Maryland State Office of Secretary of State webbplats.

Styrsystem

Den inspektör som kontrollerar styrsystemet, att se till att det aren inte någon lösa, skadade eller slitna delar. Ratten måste vara fri från sprickor eller brott och, om det är en ersättare hjul måste det vara likvärdiga med det ursprungliga.

Bromsar

Den inspektör som testar bromssystem med en provkörning eller testa utrustning i stationen . Fordonet ska inte låsa upp eller dra åt vänster eller höger när bromsen används, och det bör finnas bromsverkan på alla hjul. En visuell inspektion görs också. Inspektören måste ta bort minst en framaxel och en motsatt bakhjulet och leta efter fel. Om han ser ett problem, måste han dra den andra hjul på samma axel för en komplett broms inspektion. Han kontrollerar också kravet på alla mekaniska delar för slitna, saknas eller defekta delar.

/Hjul

Inspektörer göra en visuell kontroll av däck, letar efter däckslitage, trampa nedskärningar, sprickor i sidoväggen, gupp eller utbuktningar, bryter tyg eller exponerade eller skadade sladdar kroppen. Dessutom ser inspektör för obalansen mellan däck och försäkrar att däcken har rätt storlek. Han kontrollerar hjulskador och inspekterar hjul skruvar, muttrar och fästen.

Fuel System

Bränslesystemet, inklusive bränsletanken, bränslepumpen och rören inspekteras för läckor. Dessutom till inspektören kontroller se till att choke, handgas och gaspedalen allt fungera korrekt.

Avgassystem

Den inspektör ser till att det inte finns några hål eller lösa och läckande skarvar eller fogar någonstans på avgassystemet . Detta system omfattar grenröret, ljuddämparen, resonator och svans rörledningar samt alla rör som förbinder olika delar. Han ser också till att systemet är korrekt monterad och ordentligt fastsatta.

Stötfångare /Fendrar

Stötfångare kontrolleras för skarpa kanter och trasiga eller saknade delar. Inspektören försäkrar att de är korrekt monterad och kan absorbera en rimlig grad av påverkan. Stötfångare ska löpa längs hela fordonets bredd och vara i rätt höjd för den typ av fordon. Inspektören kontrollerar fendrar och lappar för tårar eller skarpa kanter och se till att de säkert är fast på kroppen, ska tillhandahålla nödvändig täckning av hjul och däck.

Belysning /El

En okulärbesiktning försäkrar att alla inre och yttre lampor fungerar. Blinkers måste ange korrekt vänster och höger. Dessutom måste lampor visar tillräckligt färger och monteras på rätt sätt. Spruckna eller trasiga lampor svans är inte tillåtet. Inspektören kontrollerar hela elsystemet för att se alla växlar funktion hornet verk, ledningar är ordentligt isolerade, anslutningar är täta och säkra, och batteriet är inte spräckt eller starkt korroderade.

Windows /Speglar

Inspektören kontrollerar att fordonet är utrustat med alla sina speglar och att de är ordentligt monterad och kan justeras för att ge fri sikt. Windows måste öppna lätt och innehålla korrekta tillverkarens markeringar för säkerhetsglas. De kan inte innehålla sprickor, chips eller missfärgningar. Vindrutetorkare ska fungera korrekt, och bladen kan inte slitna, saknas eller går sönder.

Andra

Alla dörrar, lås, gångjärn och handtag måste arbeta, och det kan inte finnas några trasiga eller saknade delar. Vägmätaren och hastighetsmätaren måste vara ansluten och fungerar. Fordon tillverkade efter 1964 måste innehålla rätt antal arbetsdagar säkerhetsbälten, och de kan inte vara slitna, fransiga eller trasiga. Inspektören gör en visuell kontroll försäkra motorfästen inte saknas eller går sönder, och han kontrollerar universella och konstant hastighet leder till skador och slitage. Det kan inte finnas några hål i golvet eller stammen.


Relaterade artiklar


hur att ta ett fordon leasingavtal
hur du exporterar en bil från Kanada till Europa
hur man beräknar fordon omsättningsskatt
hur man avboka en utökad garanti om bilen
hur du uppgraderar din bil hyra
hur man överför en bil titel i Florida
hur man ändrar namnet på ägaren på en bil titel
vad som ingår i en automatisk garanti?
som är den bästa månaden att köpa en minivan?
hur man kan bryta ett nytt kontrakt bilköp