Ohio privat försäljning citron lagar

Ohio privat försäljning citron lagar

Ohio har en av de mest omfattande lagarna bil garanti i USA. Så kallade "citron lagar" skyddar köpare från att belastas med fordon som är defekta inom en viss tid efter köpet. Varje stats citron lagar varierar, men det finns juridiska resurser tillgängliga online, i bibliotek och genom Regeringskansliet för att hjälpa till att klara upp saker.

Förstå lag

Förstå Ohio lag innan du gör ditt köp. Ohio Lemon Law, avsnitt 1345. 71 till 1345,77 i den reviderade koden, kräver en återförsäljare att reparera eller ersätta något "som väsentligt försämrar användning, värde eller säkerheten i det fordonet," enligt carlemon. com. Ohio lagen omfattar varje nytt fordon i 12 månader eller 18. 000 miles och kräver att tillverkaren har haft en "rimlig möjlighet" att reparera fordonet. Konsumenterna också omfattas av det federala Magnuson-Moss Warranty Act som föreskriver garanti språk och krav.

Tillämpa lagarna

Köpa en privat bil behöver inte betyda Lemon lagarna inte tillämpas. Men lagarna börjar den tidpunkt bilen rullar av partiet och ansvaret ligger hos återförsäljaren /tillverkaren --- inte den tidigare ägaren. Det gäller att ange Lemon lag garanti och alla eventuella tillverkarens garanti täcks av Magnuson-Moss Warranty Act.

Överväganden

Som med alla begagnade bilar, begära register underhåll och en CARFAX eller annan bakgrund rapport innan hela köp. Om fordonet har en bärgning titel eller omfattande skador som har reparerats, får den ge tillverkaren anledning att ifrågasätta Lemon Law garanti. Fundera över varför ägaren säljer en sådan ny bil och alltid vara beredd att gå ifrån en affär. Om du är osäker på dina rättigheter rådgöra med en advokat.


Relaterade artiklar


bil hyra regler i Kanada
Michigans Begagnad bil citron lag
hur man köper en gräsand rv
effekten av fackföreningarna på auto priser
hur man kan kontrollera fordonet alternativ genom att vin
information om en 1999 Toyota Camry le 4-cylindrig
hur man kan undvika en skatt lyx fordon
manuell växellåda definition
hur man förhandla med en bilförsäljare
auktion budgivning tips för en tyst bilauktion