Hyundai Sonata överföringsproblem

Hyundai Sonata överföringsproblem

Sedan introduktionen till den amerikanska marknaden 1989, har Hyundai Sonata byggt stadigt ett gediget rykte i en medelstor sedan marknaden som har stora konkurrenter som Toyota Camry och Honda Accord. Dock är de äldre Sonata modeller som används bilen köper risker, särskilt för sina sändningar

transmissionsfel

Två modell år poster av bilens första generationen av produktionen -. 1991 och 1992-känsliga för transmissionsfel, vilket kräver en ombyggd motorn att fixa. Detta påverkar Sonatas med tillvalet fyrväxlad automatlåda, snarare än de med standard femväxlad manuell.

ISS Sensor

Hyundai Sonatas från mitten av 90-talet och 2000-talet i allmänhet inte vanliga problem . Med 2000 och 2001 års modell, dock bör kunderna se upp för misslyckandet med ingående varvtal (ISS) sensorn för överföring, vilket gör att "check engine"-indikatorn att lysa.

Reparationskostnader

i september 2010, till kostnaden ersätta överföringen av 1991 och 1992 Hyundai Sonata med en ny är ungefär $ 2,200 för delar och $ 325 för arbete, en ombyggd en kostar ca $ 150 för delar och $ 825 på arbetskraft. För ISS sensorn, beräknas kostnaden till $ 61 för delar och $ 26 för arbetskraft.


Relaterade artiklar


hur ta reda på vad som ingår under din GM garanti
hur man leta efter bil med ett lågt pris
information om 1994 Jeep Cherokee Laredo
symptom på en bil som har vattenskadade
Hur lossar ett fordon titel i North Carolina
Begagnad bil lagar i Massachusetts
Hur hittar jag en begagnad krona?
hur man kan jämföra bil betyg
hur du hittar den motortyp med ett fordons VIN-nummer
fördelar och nackdelar med fordon vätgas motor