fördelar och nackdelar med diffbroms

fördelar och nackdelar med diffbroms

Enkelt uttryckt en differential överför kraften genereras från en bilmotor till hjulen, medan samtidigt låta hjulen att snurra med olika hastigheter. Det finns två typer av skillnader finns-en öppen och begränsad slip. Diffbroms blir allt mer populära. Men innan du bestämmer dig för om det är rätt för din situation bör du veta om både fördelar och nackdelar.

Cornering och kontroll

Om du någonsin snurra en boll på ett snöre runt och omkring dig kommer att märka att bollen är flyttar mycket snabbare, och täcker mer mark än den del av strängen bredvid din hand. Samma situation som händer i bilen när du vrider ett hörn-insidan hjulet snurrar långsammare och reser mindre långt än utanför hjulet. För att kompensera detta en differentialbroms kommer att förändra mängden ström som går till inom och utanför hjulet så de matchar och inte komma i otakt. Om detta inte sker skulle den inre hjulet push utåt och göra kurvtagning svårare.

Strömeffektivitet

Differential med diffbroms är mycket populära på hög effekt sportbilar, för som en sportbil tar ett hörn vid höga hastigheter, bromsar diffbroms bilen ner betydligt. Denna minskning av makt kan vara hög i situationer där en förare försöker att få hög prestanda från fordonet. En diffbroms genererar också en högre dragkraft, vilket ökar prestanda och bilens hastighet.

Säkrare

En diffbroms ökar säkerheten i ett fordon eftersom det ökar kontrollen en förare över fordonet. Om en sväng när vägen är våt eller isig, kan en öppen differential göra att bilen spinna utom kontroll, eftersom den kan driva hjulen mot vägbanan. En diffbroms bidrar till att minska däckslirning och minska chansen att du kommer att snurra. Om du börjar att snurra diffbroms kan hjälpa dig att få tillbaka fordonet under kontroll snabbare.

Traction

En nackdel med en differentialbroms är när du försöker att komma igång på en isig väg från en stoppad position. Oftast med en limited-slip du har ett hjul som utövar det mesta av kraften. Om detta hjul tappar grepp på isen då din bil kommer att glida och fisk-tail.

Underhåll

En differentialbroms vanligtvis kräver mer underhåll än ett öppet system som det finns kopplingsskivor som kan slita ut och olja som kan behöva ändras. Ett öppet system har inte behovet av denna typ av underhåll.


Relaterade artiklar


hur man köper en bil, spara pengar, och inte bli lurad
Buick Lucerne vs Chevrolet Impala
Att pruta med en bilförsäljare
hur du köper en bil utan kredit
hur man får en Florida ombyggd titel
Tips för att köpa en ny bil i Australien
hur man köper begagnade bilar i Israel
typiska köpebrevet för att sälja en begagnad bil
Mercedes modell information
fördelarna med finansiering av en bil