Hur skatterna jag siffra om ett hyresavtal bilaffär i New Jersey?

Hur skatterna jag siffra om ett hyresavtal bilaffär i New Jersey?

Skatter på ett leasingavtal bilaffär kan vara svåra att förstå, som summan av de betalda skatter inte är representativ för försäljningspriset på fordonet. New Jersey, tillsammans med 40 andra stater, avgifter omsättningsskatt baseras på det totala nedskrivningen av fordon plus andra skattskyldiga avgifter. Avskrivningarna är lika med försäljningspriset på fordonet som är mindre restvärdet, vilket är ett beräknat leasingbolaget tar bilen vara värd i slutet av leasingperioden
1.
Bestäm avskrivningar på fordonet du funderar. Subtrahera restvärde av fordonet från före skatt försäljningspris som generalagenten. Till exempel, om du förhandlar ett pris på $ 21. 500 på en Toyota Camry med ett restvärde på $ 11. 500, är den totala avskrivningar $ 10. 000. Kom ihåg att du kan förhandla om försäljningspriset på ett leasingavtal på samma sätt som på ett köp. Samtliga avskrivningar är grunden belopp som dina sju procent New Jersey omsättningsskatt bygger på.
2.
Subtrahera handeln-in från avskrivningar beräknas i steg 1. Om du handlar ett fordon på ett leasingavtal, behöver du inte betala skatt på värdet av handeln-in. Till exempel, om du handlar en 2002 Toyota Echo med ett andrahandsvärde på $ 3500 är den skattemässiga avskrivningar minskade från $ 10. 000 till $ 6. 500.
3.
Lägg till skattemässiga värden förknippade med några rabatter eller avbetalningar tillämpas i din hyra. Till exempel, om det totala beskattningsunderlaget för transaktionen som överförts från Steg 2 är $ 6. 500 efter handeln med ett 2002 Echo, men en $ 1000 rabatt och $ 1000 handpenning användes för att sänka försäljningspriset på bilen och i sin tur den månatliga betalningen måste skatt betalas på rabatten och handpenningen. Därför måste $ 2. 000 läggas till beskattningsunderlaget för $ 6. 500, vilket ger en skattskyldig totalt $ 8. 500.
4.
Lägg till andra skattepliktiga inköp till den totala. Skattepliktiga eftermarknaden tillägg inkluderar serviceavtal, underhållsplaner, förbetalda underhåll och flyttning av fordonet. Notera att kredit liv /olycksfall och hälsa (CL /AH) försäkring inte är skattepliktig, och inte heller registrering och titel avgifter under transaktionen. För detta exempel anta att en $ 500 förbetalt underhållsplan köptes, öka beskattningsunderlaget till $ 9. 000.
5.
beräkna moms. Använda sju procent New Jersey omsättningsskatt, skatt till ett belopp av $ 630 är vid transaktionen efter alla krediter och tillägg till den beskattningsbara totalt. Skatter debiteras även i omgångar precis som din månatliga betalning. Till exempel, på en 39 månaders leasing, skulle den månatliga skatten $ 16,15 utöver basen månadskostnaden.


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera ett fordon vin
hur du importerar bilar från Japan till maritimes
vad gör bilaffärer betala för bilar?
hur man hittar värdet på en bil genom att VIN-nummer
hur avkoda VIN på Mopar muskel bilar
fördelar och nackdelar med fordon vätgas motor
specifikationer för ett 1995 saturn SL1
hur man köper en bil i New Hampshire
hur man beräknar Vridmomentökning
hur man hittar en Kia återförsäljare