hur man ansöker om en begagnad bil försäljning licens

hur man ansöker om en begagnad bil försäljning licens

Köpa och sälja begagnade bilar kräver en försäljning licens i alla 50 stater. Licensen kallas en återförsäljares licens eller begagnad bil licens. Erhålla certifikat kan vara en kostsam och svår process beroende på läget. Många stater kräva att den person som begär licens att ha bra kredit, en tydlig kriminellt förflutet och ett affärsläge som uppfyller strikta krav. Med en återförsäljares licens, dock kan du köpa bilar från olika platser såsom auktioner eller grossist från andra återförsäljare, och åter sälja dem med vinst.
1.
Besök dmv. org. Leta upp din stat och klicka på länken för att se kraven för ditt tillstånd. Du hittar kostnader, rättsliga krav och blanketter som behövs för att få din begagnade bil licens.
2.
Igenom processen noggrant för din stad. När du är nöjd att du uppfyller alla krav, skriva ut blanketter och fylla i dem. Returnera formulär till staten enhet som styr de processer som används körkort. I vissa stater är denna Institutionen för motorfordon, Institutionen för allmän säkerhet eller det organ som styr motorfordon. Den typ av byrå ditt tillstånd använder visas på hemsidan anges i steg 1. I vissa stater, måste du betala avgifter i förskott och andra stater kommer inte att debitera dig tills du är godkänd för en försäljning licens.
3.
Klara alla nödvändiga åtgärder för att få licensen per dina specifika krav som staten. Du kan behöva ha en kreditkontroll utförs, samt en kriminell bakgrund kontroll. Du måste köpa en borgen band som du kan få från din lokala försäkringsbolag. Om ditt tillstånd kräver att du har en företagsadress, följa alla de krav på skyltning, öppettider och andra regler.
4.
Bo i nära kontakt med den statliga kontor som utfärdar begagnad bil försäljning licens. Den administrativa personalen bör informera dig om hur lång tid att behandla förfrågningar och ge dig råd om den exakta steg att följa. Efter godkännande, följ lämpliga regler för ditt tillstånd att samla in och rapportera moms. Använd försäljning och vägmätare former läsning som begärts av din specifika tillstånd.

Tips och varningar


 • Om din kredit rapport har negativa poster, kan du bli tvungen att förklara orsaken till negativa värden.


 • Relaterade artiklar


  hur man får grossistledet värdet av ett fordon
  hur man hittar hur många hästkrafter bilen har
  beskrivning av en durometer
  konsumentlagstiftning för begagnade fordon i Quebec
  Michigans Begagnad bil citron lag
  hur man köper bärgning jeepar
  hur man tillbaka en hyrd bil att Chrysler
  hur man kan jämföra ny bil information
  hur man får en tallrik transportör licens i New York
  Vilka är downfalls för refinansiering ett fordon?