hur att överföra äganderätten av en begagnad bil i Washington

hur att överföra äganderätten av en begagnad bil i Washington

Överföra titeln på en begagnad bil i Washington faller under jurisdiktion Washington Department of Licensing (DOL). Om begagnad bil är köpt från en återförsäljare, de är den part som ansvarar för inlämnande av korrekt pappersarbete med DOL att se till att titeln överförs till köparens namn. Om du köper en bil från en privat fest, då köparen ansvarar för att titeln är överförda till sitt namn

Du behöver:. .
Dator med Internetuppkoppling
Telefon.
Bilen.


1.
Skaffa undertecknade Vehicle Certificate of Ownership (titel) från säljaren vid tidpunkten för köpet. Genom att underteckna titeln i lämpligt avsnitt, är säljaren ger köparen äganderätten till fordonet. Alla som är listad som ägare av fordonet måste skriva titeln i närvaro av notarius publicus för frisläppandet av äganderätten vara officiellt. Enligt DOL, "om fordonet är mindre än 10 år gamla, både du och säljaren måste ange körsträcka och tecken, antingen på titel eller på en Odometer Redovisningsförklaringen. "För att få en kopia av Vägmätare redovisningsförklaringen besöka något kontor fordon licensiering, eller e-posta en begäran med ditt namn och postadress till titles@dol. wa. gov eller så kan du ringa DOL på 360-002-3770 att begära form av telefon.
2.
Komplett en köpebrevet med säljaren av de begagnade bilar. Du kan skriva ut ett prov köpebrevet från. Department of Licensing hemsida. Ett lagförslag av försäljning ifylld av både köpa och säljaren kommer att bli nödvändigt så att DOL kan beräkna omsättningsskatt köparen skall betala.
3.
Samla alla nödvändiga pappersarbetet och besöka ett fordon licensiering kontor eller skicka ett ifyllt och notarized Vehicle Certificate of Ownership Ansökan med alla nödvändiga dokument på alla fordon licensiering kontor tillsammans med den avgift som krävs för att föra över äganderätten. Om försändelsen nödvändigt pappersarbete, ringa ett kontor Vehicle Licensing förväg för att kontrollera mängden av avgiften. Enligt DOL, "du ska få den nya titeln 6 till 8 veckor efter att du överföra äganderätten i ditt namn. "

Tips och varningar


 • fem län-Clark, King, Pierce, Snohomish, Spokane-kräva emissionsprovning innan den överföring av äganderätten för vissa fordon.
 • Enligt DOL, "Du måste överföra äganderätten i ditt namn inom 15 kalenderdagar från inköpsdatum, eller betala $ 25 på den 16: e dag och 2 dollar per dag för varje dag efter den 16: e dag upp att ett maximalt $ 100 tills titel överförs. "


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en ny bil med statliga
  Hur får man en begagnad bil lån med dåliga krediter
  hur man köper en begagnad bil du kan lita på
  hur du importerar japanska bilar till USA
  hur man kan jämföra bränsleförbrukningen i små bilar
  Hur får jag en ersättning titel för min bil i New Jersey?
  hur man hittar en billig begagnad bil i South Carolina
  hur man kan jämföra begagnad bil specifikationer
  Mississippi Begagnad bil citron lagar
  hur man kan jämföra mini SUV