hur anbud på en bilauktion

hur anbud på en bilauktion

Bilauktioner kommer i olika former, inklusive parti auktioner som bara är öppna för licensierade bilförsäljare. Offentliga bilauktioner, som de som innehas av en hyrbil företag eller den lokala sheriffen avdelning, är öppna för alla anbudsgivare. Du har chans att hitta och köpa en bil för mycket mindre än du skulle från en återförsäljare. Alla köpare förväntas bjuda på bilar vid ett visst datum och tid

Du behöver:. . .
Bil Värde Guide


1
Läs detaljerna i bilauktion noga, inklusive uppgifter om en köparprovision eller andra extra avgifter. Detta visar hur mycket du kan förvänta dig att betala för en bil. En köparprovision är en avgift som tas ut på toppen av din köpeskillingen och kan vara upp till 10 procent eller mer av ditt inköpspris. Check information, eftersom vissa bilauktioner endast accepterar kontanter och andra kräver en bankväxel.
2.
Kom till auktionen tidigt och noggrant undersöka alla bilar som du är intresserad av att köpa . Att ta sig dit tidigt, också ger dig tid att registrera dig som budgivare och få ett nummer. Läs beskrivningarna av fordon du vill och få VIN-nummer för var och en.
3.
Ta en prisguide med dig och kontrollera värdet för varje bil. På grossist-auktioner, återförsäljare bär ofta en svart bok, som listar priserna på bilar som säljs i grossistledet auktioner över hela landet. För en offentlig auktion, ta med en Kelly Blue Book eller Edmund pris guide, som ger dig värdet av bilar, baserat på ålder, modell och skick.
4.
Gör en snabb säkerhetsutredning på alla fordon som du gillar. Det är bra att ta med en smart telefon eller har någon hemma som kan kontrollera bilar för dig. Sök genom Carfox eller ett liknande program, med hjälp av VIN-nummer för att hitta den exakta historien om bilen. Detta visar skador eller olyckor bilen var inblandad i, i det förflutna.
5.
Skapa en budget innan du deltar i bilauktion och hålla oss till denna budget. Base budgeten både på värdet av bilen och vad du har råd att spendera. Det är lätt att fastna i auktionen inställningen och betala för mycket för ett fordon.

Tips och varningar


 • Se upp för bilar med tecken för översvämningsskador. Efter orkanen Katrina, var mer än 500. 000 bilar skadade och vissa av dessa bilar sedan skickas tillbaka till den sekundära marknaden.


 • Relaterade artiklar


  specifikationer för en 1997 Dodge RAM 3500 4x4 8,0 liters V-10
  Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
  lagar som reglerar försäljning av begagnade fordon
  Hur får man en bil lån på 18
  de tio bilar för tonåringar
  hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar
  förhandlar tips används bilköp
  hur man köper begagnade bilar i Minnesota
  hur man talar till en bilförsäljare
  hur man kan inreda ett fönster hexigon badrum