Vilka är fördelarna och nackdelarna med hyra en bil vs köpa?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med hyra en bil vs köpa?

Är du shopping för en ny bil? Kanske du undrar om du ska hyra eller köpa ett fordon. Köpa och leasa lån finns två sätt du kan finansiera ett fordon. Det finns fördelar och nackdelar för antingen beroende på din situation. När man fattar beslutet om att hyra en bil kontra att köpa, bör du överväga din budget och hur länge du planerar att köra bilen.

Kostnadsfördelar och nackdelar

När du köper en bil, du köper den för den totala värde. När du hyra en bil du bara betalar för värdet av fordonet för den tid på din hyra. Fördelarna med leasing, i fråga om kostnader, omfattar lägre utbetalningar för en kort tid. Bil betalningar när de köper en bil är ofta högre än leasingavgifter och lånet kan täcka flera år. Nackdelar med att hyra en bil inkludera att betala ytterligare avgifter när du lämnar tillbaka bilen, och förlora bil efter dina betalningar är klara. När du köper en bil, så kan du behålla den efter alla betalningar görs och du kan vara skuldfri tills du väljer att köpa en annan.

Fördelar och nackdelar med hyra en bil

Leasing bil kräver oftast att du har en hög kredit värdering för att dra nytta av de lägre handpenning och månatliga anteckningar. Om du gillar att kunna köra en ny bil med några år och inte behöva betala för dyra reparationer så kan du njuta av fördelarna med att hyra en bil. Men med hyra fordon man får se din körsträcka eller måste du betala för några extra miles kört över gränsen i slutet av hyresperioden. Om du bestämmer dig för att du vill hålla fordonet, kan du köpa det men nackdelen är att du kommer att betala mer pengar för det i det långa loppet om du sedan finansiera ett köp lån. Du kan få dina pengar är värda om du fortsätter att hålla fordonet under fler år efter det att alla av lånet betalningar görs.

Fördelar och nackdelar med att köpa en bil

Om du har råd med en högre månatlig betalning och betalning för kostsamma reparationer när garantitiden går ut, kanske du vill titta på att köpa en bil. Fördelarna är att du kan hålla bilen så länge du vill, och sätta så många miles på det du vill utan att behöva oroa dig körsträcka gränser. Eftersom du är ägare av bilen, kan du ändra det som du vill till exempel ändra däcket fälgar eller har en taklucka inbyggd i taket. Nackdelarna är att om du vill ha en annan bil måste du handel bilen eller sälja den och, beroende på dess skick och körsträcka, kan värdet vara lägre.


Relaterade artiklar


hur man hittar vad garantin gäller på en Honda
hur man kan kontrollera ett fordon historia i Storbritannien
hur man kan kontrollera fordonet alternativ genom att vin
hur hunden växellåda fungerar
hur man kan räkna Missouri moms på en bil
om automatisk bilar
hur man hittar värdet av en bil online gratis
var man kan hitta ett antal Hummer motor
information för en 2008 Pontiac Solstice
Hur du tar över utbetalningar på en bil lån från en privat säljare