Maryland begagnad bil försäljning lagar

Maryland begagnad bil försäljning lagar

Köpa en begagnad bil kan spara pengar. Men när du köper används, kan du vara ibland för olyckliga överraskningar. Maryland har lagar för att skydda begagnad bil köpare från att köpa defekta bilar, men det finns inte så mycket skydd för begagnade bilar som det finns för nya bilar.

Provningsintyg

Maryland kräver att begagnad bil säljare ge köparen en Maryland State kontrollintyg. Köpare bör se till VIN i intyget matchar VIN på bilen. Detta intyg är giltigt i 90 dagar. Inspektionen kontrollerar inte alla problem, och därför bör köpare fortfarande har en mekaniker titta över bilen för att se om den har några större fel.

Garantier

Federal lag kräver att bilhandlare sätta en "köpare guide" klistermärke på varje bil. Detta klistermärke berättar om bilen har en garanti eller om det är säljs i befintligt skick. I Maryland, är en återförsäljare endast får sälja en begagnad bil "som är" om det är mer än sex år gamla och har mer än 60. 000 miles. Om dessa villkor inte finns, då bilen har en underförstådd garanti, vilket innebär att du kan förvänta dig bilen till jobbet för en rimlig tid. Om den inte kan försäljaren vara ansvarig för reparationer.

Lemon Lagar

I Maryland, citron lagar gäller bilar som har allvarliga problem, som inte kan repareras. Lagen omfattar dessa frågor inom de första 24 månaderna av äganderätt eller den första 18. 000 miles. Tyvärr gäller citron lagar i Maryland inte begagnade bilar.


Relaterade artiklar


säkerhetsfunktioner för hybridbilar
hur en fyrväxlad låda fungerar
Hur gör jag filen för en förlorad titel i Wisconsin?
Hur vet jag om min Pontiac Grand Am är en GT eller en SE?
specifikationerna för en 1989 ford mustang
lagar som reglerar försäljning av begagnade fordon
hur du köper en bil utan kredit
hur man kan stoppa en automatisk garanti
hur du kontaktar auto en garanti
hur man hittar tillverkaren dag på en bil