jämförelse av specifikationer på bilar

jämförelse av specifikationer på bilar

Jämföra två eller flera bilar kan vara en utmaning även för en erfaren tekniker auto eller kryddat bil kritiker. Biltillverkare skryter om nya tekniska system och resultatstatistik, men andra specifikationer går ofta outtalade att dölja brister eller överdriva ett fordons prestanda och effektivitet. Förstå innebörden av bil specifikationer är viktigt att göra bra jämförelser bygger på data snarare än hype

Power

Power specifikationer är bland de oftast angivna datadelar när man jämför bilar. En av de mest kända effekt specs är hästkrafter, vilket är det högsta effekt än vad motorn kan producera. Är dock högre hästkrafter inte alltid bättre. Bilar som utvecklar sin topp hästkrafter vid höga varvtal kan egentligen aldrig ge förarna tillgång till den makten. Eftersom de flesta förare kör på 1. 000 till 3. 000 rpm, bilar med bra hästkrafter i den här serien är de mest benägna att utveckla makt som är användbar för att påskynda och går.

Performance

Andra Audiospecifikation är viktigt att jämföra bilar. Vridmoment, som är en annan mätning av maskineffekt hänvisar till att strömmen slagits på hjulen. Högre vridmoment betyg på lägre varvtal betyder bättre acceleration och en större förmåga att dra en tung last. Drivlina konfigurationer är också viktiga. Bilar med en frontmonterad motor och bakhjulsdrift ha en jämnare viktfördelning och hantera mer effektivt och förutsägbart på torra ytor, medan främre motorn /framhjulsdrift modeller kan hantera bättre i snön. En bil är upphängt specifikationer hjälper också avgöra prestanda. Till exempel fyllda med gas chocker eller "sportigt avstämt" suspensioner ge en mindre smidig rida än vätska chocker.

Säkerhet

Biltillverkare ofta lista bilens säkerhetssystem utan att ge en förklaring av hur de fungerar eller vad de betyder . System som elektronisk stabilitetskontroll och antispinnsystem sensorer inne i hjulen att överföra makt till hjul som fortfarande har dragning i händelse av en sladd eller bild. Låsningsfria bromsar pulserar automatiskt om föraren tillämpning av bromsen inte stanna bilen. Alla dessa system bidrar till att minska sannolikheten för en olycka. Övriga specifikationer, som stoppsträcka (mäts vanligen som avståndet det tar för en bil att bromsa från 60 mph till en död stopp), är viktiga för att bestämma det säkraste sättet att köra en viss bil.

Effektivitet

Bränsle effektivitet är en viktig spec som påverkar de beslut som många bilköpare gör. Bränsleeffektivitet specifikationer från Naturvårdsverket är en bra guide men sällan speglar den verkliga effektiviteten i en viss modell. När det gäller hybrid-elektriska fordon, beroende faktiska bränsleekonomi till stor del på körstil och hur mycket arbete den elektriska motorn kan göra. Manuella växellådor till förare chansen att spara bränsle genom att använda effektivare körsätt, t. ex. rullande ned eller startar långsamt i en låg växel.

Pris

Bilpriserna är en annan viktig spec som bilköpare bör studera noga. Förutom av tillverkaren rekommenderat pris (rekommenderat pris) som biltillverkare annonsera, mest nya bilar är föremål för en destination eller expeditionsavgift. Återförsäljare kan lägga däcket avgifter, avgifter för städning, skatte-och tilläggsavgifter, vilket i kombination, kan lägga hundratals dollar till priset av en ny bil. Men fabriken incitament, lojalitetsprogram och rabatter återförsäljare minska alla priset. Var noga med att titta djupare i siffrorna än MSRP innan han gick över ett prisläge.


Relaterade artiklar


topprankade Begagnad bil garantier
1995 ford explorer information
lagar om att returnera en ny bil
hur du anpassar bilar online gratis
specifikationer för 2002 Toyota Sienna XLE
information om en 1995 Lexus SC400
Vilka former behöver jag för att registrera en bil?
Hur gör jag filen för en förlorad titel i Wisconsin?
hur man köper en ombyggd bärgning bil
hur man överför titeln på en bil i Pennsylvania