hur man kräva tillbaka fordonsskatter

hur man kräva tillbaka fordonsskatter

Anspråk på omsättningsskatt du betalat på en ny bil som ett skatteavdrag kan sänka den totala inkomst du beskattas, vilket innebär en lägre skatt betalning på federal-och möjligen din stat-skattedeklarationer. Eftersom du bara kan ta antingen omsättningsskatt avdrag samt de inkomster som skatteavdrag, och inte båda, hävdar fordonsskatt som avdrag endast meningsfull om den totala försäljningen skatt du betalat under året överstiger det totala beloppet statligt och lokalt inkomststöd skatt du betalat.
1.
Fyll i "Form 1040" från Internal Revenue Service med information om dina inkomster och avdrag som anges.
2.
Fyll i "lista A" form från Internal Revenue Service för att specificera dina avdrag. Markera kryssrutan bredvid "General Sales Skatter" i syfte att dra staten och lokala omsättningsskatt som du betalade för din bil och andra inköp. Välj inte "Skatter" eller så kan du inte göra anspråk på omsättningsskatt på ditt fordon.
3.
Bestäm din statens allmänna försäljningsvillkor skattesats från bordet i "lista A" instruktion handbok från IRS.
4.
Multiplicera den ursprungliga kostnaden för ditt fordon genom din statens allmänna försäljning skattesats. Till exempel, om du har köpt en $ 15,000 bil och din statens allmänna momssatser är sju procent, skulle du multiplicera $ 15. 000 med 0,07. Resultatet är din högsta tillåtna avdrag för fordonet.
5.
Leta omsättningsskatt du betalade för dina fordon inköpskvitto. Jämför detta nummer till din högsta tillåtna avdrag för fordonet. Bestäm vilket antal är lägre om båda siffrorna inte är lika.
6.
Lägg det lägre numret till omsättningsskatt du betalt på andra poster under året, baserat på intäkter. Lägg inte till moms för poster om du inte har kvittot. Det totala beloppet av omsättningsskatt din försäljning skatteavdrag.
7.
Ange din totala försäljningen skatteavdrag bredvid rutan du valt på "lista A. "
8.
Forskning din statens inkomstskatt politik, om du har en inkomstskatt, för att avgöra om du kan också dra av moms du betalat på din bil på din statlig inkomstskatt.


Relaterade artiklar


Hur avslutar jag mitt GM förlängd garanti?
GM specifikationer för 1991 års Cadillac DeVille
information om att köpa en begagnad bil
billiga mopeder i North Yorkshire
Ta reda på vilken typ av bil är bäst att köpa
1995 ford explorer information
Arkansas bil titel information
typer av bränslesnåla bilar
hur man kan kontrollera historia av begagnade bilar i Irland
hur du utformar din drömbil