Vilka är citron lagar för att köpa begagnade bilar?

Vilka är citron lagar för att köpa begagnade bilar?

Lemon lagarna skydda konsumenterna genom att ge några anlita för en defekt fordon. Federal lag omfattar konsumenter i varje stat, men stater har särskilda riktlinjer. En citron är ett fordon, ny eller begagnad, som "fortfarande har en defekt som väsentligt skadar dess användning, värde, eller säkerhet," enligt den bil Lemon webbplats. Staterna har gammaldags citron lagar som liknar Magnuson-Moss Warranty Act, som gör garanti bryter mot ett federalt brott, rapporterar Bil Lemon webbplats. Citron lagar för att köpa begagnade bilar finns flera allmänna och övergripande lagar. Dock har varje stat särskilda riktlinjer som kan variera kraftigt.

Lemon Law rättigheter Period

staterna upprätta en "citron lag rättigheter period", vilket ger en konsument en begränsad period för att återgå ett fordon för reparation. Till exempel, i Alabama, är den tiden "löper ett år efter dagen för den ursprungliga leveransen av ett motorfordon till en konsument eller första 12. 000 miles, beroende på vilket som inträffar först," enligt den bil Lemon webbplats . De citron lag rättigheter period är viktigt eftersom dokumenteras reparationer på grund av en avvikande villkor fordon fel som uppkommer under normal användning och försämrar fordonets säkerhet, värde och användning-som inträffar under denna period kraftigt påverka konsumentens förmåga att begära ersättning.

Reparation mellanrum och Perioder

I alla stater, återvände fordon till återförsäljaren för att reparera samma problem tre till fyra gånger eller sex till åtta gånger under garantitiden anses citroner, enligt Bil Lemon webbplats. Dessutom har varje stat specifika krav avseende reparation intervaller och kan anse att ett fordon en citron baserat på den typ av reparation eller funktionshindrade period. Till exempel i Maryland, ett försök att reparera till rattstången eller bromssystem eller 30 dagar ur drift är ett brott mot garantin.

Rättsmedel för Underlåtenhet att reparera

Om en återförsäljare försök att reparera en avvikande fel misslyckas, har konsumenten flera alternativ. The Lemon Lagen kräver återförsäljaren att ersätta bilen med en jämfört med den ursprungliga fordonet och godtagbar för konsumenten. Dessutom kan givaren återköp även fordonet, återbetalning "konsumenten att hela köpeskillingen, inklusive alla krediter och bidrag för alla inbyte fordon", enligt Delaware's Lemon Law Section 5003.


Relaterade artiklar


hur man köper en Honda Odyssey
en inspektion checklista för en bil
Hur man väljer en bil genom att de betalningar du har råd
hur man läser den nya bilen MSRP eller fönster klistermärke
specifikationerna för en 1989 ford mustang
hur man hittar ett leasingavtal på en Honda
om auto lån för personer med fast inkomst
information om 1990 års VII Lincoln Mark
skatt tips om att köpa en begagnad bil från en återförsäljare
information om Carfax