hur man provköra en Mazda Miata

hur man provköra en Mazda Miata

Mazda Miata infördes 1990 och blev en omedelbar hit med sportbil älskare. Den Miata, en cabriolet, har alltid skisserat en sportig bakhjulsdrivna plattform och en lyhörd dubbla cam motor. Även om du kan fortfarande köpa en helt ny Miata, detta Rag-topp är också en fantastisk begagnade bilar köpa. När testkörning en Miata, finns det några saker som du bör uppmärksamma
1.
Utför en visuell kontroll av hela bilen. Inspektera karosseri för tecken på rost. Öppna motorrummet för att se om den är smutsig eller ren, och titta på insidan av fordonet för tecken på slitage.
2.
Starta bilen. Den bör startas omgående. Du ska inte behöva slå på tändningen över för mer än ett par sekunder innan den startar. De Miata fyra-cylindrig motor bör tomgång smidigt och inte göra några knackningar om du rev det. Knackar eller överdriven klicka kan innebära att motorns interna delar är utslitna och motorn får inte ha mycket liv finns kvar i den.
3.
Tryck ner koppling, och placera den i växel om det fordonet har en manuell växellåda. Kopplingen bör engagera smidigt och i mitten av pedalen resor. Om det är en automatisk, bör överföring flyttas smidigt från växel till växel.
4.
Lyssna för någon växellåda ljud. Den Miata: s växellåda bör vara relativt tyst. Om det gör alltför vinande ljud, kan det vara problem med de redskap de slitits ut.
5.
Kör bilen, och lyssna efter skrapljud från hjulen, som kan tyda på dåligt hjullager. Bilen ska inte skaka eller vibrera överdrivet. Kom ihåg dock att Miata är en relativt spartanskt sportbil och inte isolera de åkande från trafikbuller så mycket som en del fordon.
6.
Ta bilen runt hörn i en pigg sätt. Den Miata är en sportbil, och därför bör hantera mycket bra och känner sig mycket vig. Suspensionen ska kännas stram och lyhörd. Om det är mjukt och flyttar runt överdrivet, kan det behöva nya störningar och bussningar fjädring. Kör bilen på motorvägen. Många Miatas lider shimmy vid 65-mph, som orsakas av en sliten fjädring.


Relaterade artiklar


specifikationer för en 2004 ford focus
hur du exporterar en bil från Kanada till Europa
hur man kan jämföra små stadsjeepar
md fordonssäkerhet kontrollkrav
hur man ansöker om en förlorad fordon titel i Michigan
om Lexus IS 200
hur man skapar en bil på en webbplats
2008 saturn aura: teknisk information
hur man hyra GM vechicles
hur man köper en bil på nätet: