hur man köper en bil i Italien

hur man köper en bil i Italien

När du är i Rom är det bäst att göra som romarna gör, och när i Italien, som innebär att göra ditt bästa för att känna till marknaden när det gäller att köpa en bil. Vare sig intresserade av att köpa en ny eller begagnad bil, köpa en bil är ingen enkel uppgift för någon. Det finns flera rekommenderade åtgärder som kan vidtas för att undvika onödiga misstag och riskera att förlora värdefull tid och pengar
1
. .
Bestäm din budget och därmed priset utbud av bilen som du kommer att söka.
2.
Väg upp fördelarna med att köpa en ny bil jämfört med att köpa en begagnad bil, och besluta vilken som är bäst för dig. Köpa en ny bil är dyrare samtidigt köper en begagnad bil som är billigare initialt kan ha dyrare underhåll och kostnader på grund av problem. Nya bilar har ofta tillverkaren garantier som begagnade bilar inte.
3.
Leta reda på en ny eller begagnad bil återförsäljare och besöka dem. Om du är i marknaden för en ny bil, är det nödvändigt att veta i förväg vilken typ av bil du är intresserad av att köpa eftersom nya bilhandlare, till skillnad använda orter, inte har många olika märken att välja mellan. Om du köper en ny bil, kallad hjälp av en specialiserad byrå Agenzia di Pratiche Auto, som är praktisk bil byrån i Italien kommer att användas av återförsäljaren. Om du köper en begagnad bil, är den byråkratiska processen ansvaret hos köparen. Agenzia di Pratiche Auto hanterar pappersarbete och lagligheten av köpet.
4.
Undersök bilar finns på återförsäljarna och jämföra priser med den officiella priserna på de blå boken och marknadsvärdet av bilar. Quattro Ruote är den officiella italienska auto tidningen där bilpriserna kan jämföras och kontrasteras.
5.
Provkör fordonet och få uppdaterad information om historien bakom bilen. Se till registrering, försäkringar och ägandet information är korrekt och aktuell. Specifik tjänst information om bilen kallas tagliandi och det måste vara aktuell. Också se till att väg-skattsedel, kallad scadenza Bollo i Italien, är uppdaterad och bilens skatter har betalats.
6.
har rättsliga handlingar som är tillgängliga när avsikt att köpa bilen. För en ny bil, är det nödvändigt att ha ett EU-uppehållstillstånd certifikat, skattelagstiftning, identitetshandling för registrering och försäkring som måste köpas i förväg. Om du köper en begagnad bil, är det nödvändigt att ha rättsliga dokument, bland annat en handling av försäljning, bil registreringsbevis från den tidigare ägaren, och bevis på uppehållstillstånd i EU eller juridiska uppehållstillstånd för själva försäljningen.
7.
Om du är en icke-EU hemvist, köpa en bil i Italien kan vara svårare. Ytterligare åtgärder måste vidtas, till exempel att automobilklubben i Italien en kopia av ditt pass och en form av uppehållstillstånd vid sidan av ytterligare handlingar som när de köper en bil. Inte följa dessa steg kommer att göra försäljningen olaglig. Om du köper en bil efter att i Italien i över ett år, är det nödvändigt att konvertera din licens till en italienska.

Tips och varningar


 • handling av försäljning (Atto di Vendita) skall lämnas till köparen och är bara laglig om den har utarbetats av en notarie.
 • När du köper en bil, se till att säljaren ger dig ägande certifikat och bilen registreringsbeviset.


 • Relaterade artiklar


  Pontiac garantiinformation
  lagar om att returnera en ny bil
  fördelar och nackdelar med billeasing
  hur man kan minska avgifterna när du köper en pre-certifierad bil
  hur man köper en ny bil på återförsäljarens pris
  information om att köpa en begagnad bil
  top dyraste bilar
  information om Carfax
  hur man köper en begagnad bil utan kredit värdering
  specifikationer för ett 1995 saturn SL1