hur man kan kontrollera tillståndet och historien om en bil

hur man kan kontrollera tillståndet och historien om en bil

Innan du köper en begagnad bil är det viktigt att köra en grundlig historia kontrollera att bilen inte är en citron. Många Begagnad bil partier ha fordon som har fått tillräcklig service innan de listas till salu. Tyvärr har vissa begagnade bilhandlare inte är tillförlitliga och pålitliga. Även en begagnad bil säljs av en person kan vara en riskfylld transaktion utan att först ordentligt forskar i skick och historia på bilen. Några enkla tips kan hjälpa till att förhindra en besvikelse bilköp

Du behöver:.
Dator.
Internet-anslutning.
Webbläsare programvara


1
Få bilens VIN -. . Eller Vehicle Identification Number. Hitta VIN på förarsidan hörnet av instrumentbrädan. Om numret inte visas, kontrollera om numret i dörren bågen på förarsidan. Titta igenom vindrutan från utsidan av bilen för att noggrant läsa hela VIN. Det är svårt att läsa när man sitter inne i bilen. Skriv ner VIN och år, märke och modell på bilen.
2.
Ring den lokala DMV eller Institutionen för motorfordon. I de flesta stater kommer DMV tillhandahålla en fri historia rapport om bilen om du har VIN-nummer. Dessutom kan DMV ge information om huruvida bilen är gratis och fritt från alla panträtter och lån. Kolla på nätet för ditt lokala DMV hemsida för att se om forskningen kan ske på Internet. Annars besöka en lokal DMV för att få historien om begagnad bil.
3.
Besök Auto Check webbplats (se Resurser). AutoCheck, en del av Experian Automotive, är en bil forskning webbplats som ger detaljerad fakta om en begagnad bil med VIN. Denna webbplats erbjuder information om de flesta bilmärken och modeller. Auto Check avgifter som i regel $ 19,99 för en rapport och $ 29,99 för obegränsad rapporter i 60 dagar. Rapporten innehåller antalet ägare, fordonsdata stöd av Experian Automotive, någon auktion information, och en tjänstebil rapport från National Automobile Dealers Association (NADA) Bil Guide.
4.

Kolla CarFax, en av de mest populära och mest pålitliga leverantörer av detaljer fordon historia och information till konsumenterna (se Resurser). På grund av dess positiva rykte och framgångsrika konsumentprodukter betyget görs CarFax ett populärt sätt att kontrollera tillståndet och historien om en begagnad bil. Generellt är en CarFax rapport om ett enskilt fordon $ 34,99 och inkluderar titel information, översvämningsskador historia, total förlust olycka historia, exakta avläsningar vägmätare, citron historia, tidigare ägare, indikatorer olyckan med airbag distributioner, utsläpp statliga inspektionsresultat, register service och fordonsanvändning rapporter inklusive taxi, hyra och leasing.
5.
Genomför en bil historia check från mer än en källa. Säkra alltid ett andra utlåtande innan de köper en begagnad bil. Efter att ha undersökt fordonet och säkra flera tillstånd och kontroller historia, granska den information och jämföra detaljer. Se till att alla poster är konsekvent och i överensstämmelse med varandra. Jämför rapporten detaljer för att göra vissa att använda bilen är i gott skick körs utan historia oro. Olyckor, kropp skada, retentionsrätt, otydliga titlar och tidigare driftsättningar airbag ska alltid känna oro inför.

tips och varningar


 • har alltid en pålitlig mekaniker kolla bilen innan ett slutligt köp. Hands-on forskning fortfarande är det bästa sättet att få en autentisk representation av bilens skick.
 • Undvik att använda okända webbplatser för att kontrollera bilens skick eller historia. Dessa är inte pålitliga och ofta omdirigera dig tillbaka till en viktig plats som Auto Check eller CarFax ändå.


 • Relaterade artiklar


  hur man förhandlar med en bilförsäljare
  ’95 Dodge Neon information
  hur du köper en New York-taxi
  hur man titel & registrera ett fordon som har köpts ut av statliga
  2005 Chevy Cobalt SS specifikationer
  specifikationerna för en 2008 Subaru Forester sport xt
  hur man ansöker om en ny bil titel i Michigan
  hur man hittar bygga datum för din bil
  hur du anpassar och pris din egen bil på nätet
  hur ta reda på vad som ingår under din GM garanti